Місто

Аграрний міністр Присяжнюк вирішив перенести мамонта і частину експозиції музею природи в житомирський агроуніверситет

7 April 2012, 13:25

 7 квітня під час офіційного візиту в Житомир міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк взяв участь у молебні у Хрестовоздвиженському храмі та поспілкувався з Єпископом Житомирським та Новоград-Волинським Никодимом.

Єпископ Никодим провів невеличку екскурсію для Миколи Присяжнюка, показав як ділять між собою місце музей природи та церква.

Микола Присяжнюк запропонував вирішення питання розміщення експозиції музею природи в Житомирі поза Хрестовоздвиженським храмом і порекомендував перенести його в Житомирський аграрний університет. «Треба зібрати студентів на суботники, щоб вони експонати спакували і пронумерували. Мамонта та деякі експонати можемо перенести до Житомирського агроуніверситету. У храмі треба навести порядок», - зазначив Микола Присяжнюк.

Єпископ Никодим відзначив, що з початку наступного тижня почнуться роботи по реконструкції зовнішньої частини храму. «Ремонт плануємо почати з понеділка і з Божою поміччю закінчити реконструкцію храму з надвору до вересня цього року», - сказав Єпископ Никодим

Мер Житомира Володимир Дебой, який разом з аграрним міністром і з заступниками губернатора Житомирської області відвідав Хрестовоздвиженську церкву, повідомив, що приміщення для музею природи планують почати будувати вже в червні. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі