Спорт

5 травня у Житомирі почнуть святкувати 100-річчя з дня заснування футболу у місті

8 April 2012, 14:59

5 червня 2012 року у Житомирі почнуть святкувати 100-річчя з дня заснування футболу у Житомирській області.

Про це йдеться у дорученні заступника губернатора Віктора Балюрка за підсумками засідання Організаційного комітету по підготовці свята.

У дорученні йдеть про те, що до річниці буде підготовлено відеофільм про житомирський футбол, проведенно святковий концерт,буде проведенна фотовиставка на футбольну тематику та виставки досягнень Житомирського футболу в приміщенні облмуздрамтеатру.

До свята буде підготовлено ювілейний випуск газети “Спортивна Житомирщина”. Також буде видано Енциклопедії Житомирського футболу.

Крім того, влада анонсує проведення чемпіонату області з футболу, кубоку області з футболу, чемпіонат області з футболу серед ветеранів, чемпіонату області з футболу серед дівчат, турніру з футболу серед юнаків, а також низку інших футбольних змагань.

Урочистості, вручення нагород та інші заходи проходитимуть 5 червня Житомирському облмуздрамтеатрі ім. Івана Кочерги о 14.00 годині.

Багато змінилося за 100 років футболу у Житомирі. На сьогодні у місті немає власної професійної команди, хоча ще кілька років тому ФК «Полісся» прославляв місто своєю грою, хоч це і не була команда вищої ліги, але вона не один раз підбиралася до цього рівня. Це про футбол якого немає у Житомирі. Зате у Житомирі є два розвалених стадіони: «Спартак» та 20-тисячний «Полісся», який в останнє ремонтували у 80-х. Ось це славетна для міста річниця… Також у Житомирі є дві федерації футболу, які тягають один одну по судам. А футболу немає. Влада тимчасом знову ж таки планує вкласти добрячу купу грошей у чергову безцеремонну показуху…

П.С. До речі, наближається черговий футбольний сезон по-житомирські. чекайте нових обіцянок від влади про створення команди майстрів, ремонт стадіонів та багато іншого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі