Спорт

В Житомирі відбувся Чемпіонат України з Шотокан Карате-до за версією SKIF

9 April 2012, 13:47

 Карате - контактний, динамічний, видовищний вид єдиноборств. Пам\'ятаєте, колись в часи розвалу СРСР було актуальним таке питання: "Хто кому "наваляє": боксер каратисту, чи каратист боксеру?".

Питання актуальне і понині. Кожен вид єдиноборств має незаперечні переваги у своєму напрямку. Боксери - сильні ударом. Оговтатися від удару боксера зможе хіба що інший боксер. Але зреагувати на удари каратиста, очевидно зможе лише каратист - настільки швидко б\'ють і уникають ударів представники цього виду бойових мистецтв.

У Житомирі пройшов Чемпіонат України з Шотокан Карате до за версією SKIF. В Житомир з\'їхалися кращі каратисти України віком від шести до 18-ти років. Тут билися по-справжньому. Нагорода ж не лише за звання чемпіона, що само собою достатньо. Справа у тому, що переможці отримують право представляти Україну на всесвітньому чемпіонаті з карате, який пройде цим листопадом у Австралії.

Можете собі уявити, як билися у Житомирі сьогодні каратисти з усієї України! Малі діти демонстрували здатність долати страх, невпевненість і навіть фізичний біль. Карате - це не лише махання руками і ногами, а у першу чергу - самодостатня філософія, яка дає владу над енергією руху. Загальна кількість учасників  - 250 чоловік з більш ніж 10 областей України. Хотілось би відзначити клуб «Джитте», Коростень клуб «Саторі», Житомирський клуб «Кемпо», Житомирський осередок карате «JKA». Гарну техніку і прекрасні результати  показали спортсмени клубу «Джитте»: Корягін Єгор, Єлізаров Віталій, Мінаєв Олександр, карате «JKA»:  Зеленова Домініка, Грищенко Христина, Маринкін Денис, клуб «Саторі»: Семеній Вероніка, Воробьов Вячеслав, Пашинський Анатолій, клуб «Кемпо» Житомир: Торяннік Євгеній, Ясен Віта, Рєнькас Віталій.

Чемпіонат України не відбувся б на такому високому рівні без управлінь у справах сім\'ї, молоді та спорту Житомира та області, обласного осередку Шотокан Карате до та його президента Олега Мерлушкіна, Петра Рудя і ТМ "Рудь", Борислава Розенблата і ТМ "Фаворит", Сергія Фореста і ЖОГО "МІР. Вітаємо переможців. В командних змаганнях перше місце зайняли Житомиряни, друге місце спортсмени м. Києва, третє місце м. Харків.

 

 

Прес-служба ЖОГО «МІР»

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі