Суспільство

«Домашній Інтернет» Київстар – подвійний ріст показників у 2011 році

10 April 2012, 16:59

5 квітня редакція Житомир.info отримала можливість взяти участь у прес-конференції директора з розвитку бізнесу «Київстар» на масовому ринку Віталія Ворожбіта та з «перших вуст» дізнатись про досягнення та плани оператора у забезпеченні українців доступним швидкісним «Домашнім Інтернетом» від «Київстар».

Доречно зауважити, що 2011 рік для «Київстар» став роком подвійного зростання усіх показників по напрямку «Домашній Інтернет». Ось кілька цифр, які коментуючи факти такого зростання, повідомив в ході зустрічі журналістам Віталій Ворожбит.

У 2011 році «Київстар» здійснив рекордне будівництво міських волоконно-оптичних мереж. За 12 місяців до широкосмугового інтернету (послуга «Домашній Інтернет») підключені 103 нових міста, а кількість користувачів послуги зросла з 200 тис. до 397 тис. Більш ніж у два рази збільшилася кількість багатоквартирних будинків, підключених до магістральної мережі ШПД - з 21 тис. в 2010 році до 46 тис. в 2011 році. Доходи «Київстар» від широкосмугового Інтернету зросли на 77% - до 158 млн. грн.

Так, в 2011 році за даними аналітиків (ІКС-Консалтинг) весь ринок широкосмугового Інтернету України виріс на 33%. У той же час кількість користувачів «Домашнього Інтернету» від «Київстар» зросла на 99%. Це показує, що темпи зростання абонентської бази «Домашнього Інтернету» випереджають темпи зростання ринку в три рази.

Для забезпечення міст України широкосмуговим Інтернетом компанія проклала більше 9,6 тис. кілометрів оптичного волокна, встановила в будинках більше 66 тис. точок доступу, розширила ємність зовнішніх каналів передачі даних з 170 ГБ до 291 ГБ. Таким чином, якісний Інтернет надвисокої швидкості став доступний близько 5 млн. українських сімей в 138 містах.

Експерти компанії повідомили, що «Київстар» активно розвиває ринок широкосмугового Інтернету в Україні, інвестувавши за два роки сотні мільйонів гривень. Приємно, що міські мережі  Інтернет побудовано не тільки в мегаполісах, але й у малих містах. Серед 138 міст, підключених до мережі «Київстар», 40% - з населенням від 15 тис. до 50 тис. Для багатьох з них переваги Інтернету за інноваційною технологією FTTB стали доступні саме завдяки «Київстар».

«Київстар» будує мережі Інтернету, з дотриманням всіх технічних норм та вимог законодавства щодо легалізації об\'єктів  і сумлінно виконує зобов\'язання перед місцевими громадами. Всього компанія оформила 523 договори оренди з управліннями житлово-експлуатаційного господарства, підписала 138 договорів на електропостачання. До місцевих бюджетів сплачено близько 52 млн. гривень орендної плати і 17 млн. гривень за поставку електроенергії. В рамках допомоги благоустрою міст Україні «Київстар» замінив 106 000 табличок-покажчиків на житлових будинках, підключених до «Домашньому Інтернету».

Інновації від «Київстар» продовжуються, - так можна загалом окреслити плани найбільшого телекомоператора країни. Адже у другій половині року «Київстар» планує запустити мультимедійний портал,  на якому буде розміщено відео, аудіо, книги, ігри та інший контент.

«Це буде як платний, так і безкоштовний контент», - підкреслює Ворожбіт. Він додав, що для клієнтів «Київстару» на порталі будуть преференції, але скачувати з нього контент, швидше за все, можна буде всім.

Також Віталій Ворожбіт зазначив, що коли «Київстар» отримає ліцензію на IPTV, портал буде виконувати функцію Video-on-Demand (відео на замовлення) поряд з основним пакетом телеканалів.

Начальник управління фіксованого зв’язку бізнес-підрозділу масового ринку Юрій Бойко детально розповів про інноваційні пропозиції від «Київстар» для абонентів: щомісячні бонуси для оплати мобільного зв\'язку, продаж Wi-Fi-роутерів за 1 грн., можливість скористатися послугою «Подвійна швидкість» — для збільшення швидкості доступу без зміни тарифного плану, послуга «Роутер» — для бездротового підключення до інтернету у межах домогосподарства та наявність знижок в мережах магазинів «Фокстрот» та «Інтертоп» за партнерською програмою.

«Серед інших новинок від «Київстар» є прояв турботи про благоустрій міст України. В будинках, які підключені до «Домашнього Інтернету» ми встановлюємо таблички-вказівники з номерами під’їздів та квартир в під’їзді. За минулий рік ми встановили понад 100млн. таких табличок на будинках у 88 містах України. В цьому році плануємо охопити цією програмою решту міст, де є «Домішній Інтернет» від «Київстар», - зазначив Юрій Бойко.

Сповідуючи принципи соціальної відповідальності бізнесу, компанія приділяє особливу увагу освітнім закладам та бере участь у співпраці з Міністерством освіти України в соціальній програмі «Безкоштовний Інтернет - школам». Нині уже 200 шкіл підключені до інтернету від «Київстар». З освітянами, батьками та учнями проведено методично-навчальну роботу щодо «Безпеки дітей в Інтернеті», що допоможе зробити Мережу корисним та цікавим помічником для навчання юних українців. Зокрема, у Житомирі минулого року таких зустрічей відбулось 4. Окрім «Київстар» в них взяли активну участь міське управління освіти та соціальні служби обласної адміністрації.

Наприкінці зустрічі з представниками преси Віталій Ворожбіт поділився й планами на 2012 рік:

«Перш за все, ми будемо продовжувати розширення діючих міських мереж інтернету. Зараз лише 10% усіх житлових площ мають доступ до нашої мережі, тож нам є куди рости. Ми також будемо активно збільшувати кількість наших абонентів. Планується впровадження ряду нових послуг, серед яких – переведення бонусів на контрактні телефони, збереження логінів та паролів при зміні адреси. Ми також будемо працювати в напрямку створення легального контент-провайдера, розроблятимемо нові тарифні пропозиції, розширюватимемо партнерську програму».

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі