Місто

Житомирському ТТУ за три роки не доплатили майже 36 млн. гривень субвенцій

11 April 2012, 16:43

Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінню за три роки роботи (з 2008 до 2011 року) не відшкодовано за пасажирів пільговиків майже 36 млн. грн.

Про це повідомили на розширеному засіданні правління громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, 11 квітня.

За інформацією головного фінансового управління Житомирської облдержадмінстрації головними проблемами ТТУ, через які регулярно страждають працівники підприємства та мешканці міста є зношений рухомий парк підприємства. На сьогодні ТТУ потребує близько 180 нових трамваїв та тролейбусів.

Економісти підприємства кажуть, що найбільша проблема ТТУ - пільгові перевезення. З 2008 по 2011рік підприємство не отримало близько 36 млн. грн. Трамвайно-тролейбусне управління могло б добре заробляти, наприклад, з реклами на транспорті, з якої підприємство щорічно отримує більше 500 тисяч гривен.

На засіданні громадської ради зазначають, що терміново необхідно переглянути кількість виділяємо субвенції за пільговий проїзд. Житомирське трамвайно-тролейбусне управління зараз отримує близько 17 млн. грн. субвенції, а треба більше 25 млн. грн.

Крім того, члени громадської ради хочуть звернутися до Житомирської міської ради із пропозицією надати КП "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" право на отримання прибутку від користування приміщеннями, які є на балансі підприємства і можуть бути здані в оренду для акумулювання отриманого прибутку на оновлення рухомого складу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі