Суспільство

Під час Євро-2012 житомирським міліціонерам допомагатимуть студенти-перекладачі та викладачі іноземної мови

11 April 2012, 17:56

Під час Євро-2012 житомирським міліціонерам допомагатимуть студенти-перекладачі та викладачі іноземної мови

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі МВС України в Житомирській області.

Житомирщина є однією з транзитних та найбільш близьких до столиці України областей, а тому до завдань працівників органів внутрішніх справ під час проведення чемпіонату з футболу, у першу чергу, входить охорона громадського порядку та безпека дорожнього руху, зокрема на дорогах міжнародного сполучення Київ-Ковель та Київ-Чоп.

Як повідомив начальник Відділу охорони громадського порядку УМВС України в Житомирській області Юрій Дем’яненко, вказані автошляхи розподілені на окремі дільниці, які будуть обслуговуватись спеціально визначеними групами, до складу яких входить близько 200 правоохоронців.

Управлінням внутрішніх справ області розроблено схеми стандартних ситуацій спілкування працівників міліції з іноземцями, які направлено на місця для використання у повсякденній роботі.

Окрім того, до чергових частин територіальних підрозділів та стаціонарних постів (а їх на території Житомирщини три) планується залучити 27 студентів-перекладачів Житомирського державного університету ім. І.Франка та 56 волонтерів з числа викладачів навчальних закладів області.

Особлива увага уже тепер приділяється закладам громадського харчування, відпочинку та розваг, які можуть стати мікро фан-зонами або, так званими, зонами гостинності для перегляду футбольних матчів. На сьогодні спільно з іншими відповідальними органами влади визначено майже 270 таких місць на території області. Звичайно, переважна більшість в самому Житомирі та вздовж автомагістралей.

Також понад 230 працівників органів внутрішніх справ Житомирщини у складі зведеного загону надаватимуть практичну допомогу колегам у Києві у забезпеченні громадського порядку безпосередньо під час проведення футбольних матчів та їх перегляду у фан-зонах. Зокрема, розповів Юрій  Дем’яненко, до столиці прибудуть інспектори патрульно-постової служби, роти міліції особливого призначення «Беркут», управлінь Державної служби охорони та Державтоінспекції.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі