Місто

Французька делегація подивилась як танцює житомирське «Сонечко»

13 April 2012, 10:00

 12 квітня Житомир відвідала  французька делегація представників благодійної асоціації Обмін Рона-Альпи Україна.

Ця організація вже близько 20 років співпрацює з Коростенським благодійним фондом «Чорнобиль допомога». Вона надає всебічну допомогу дітям, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, а також налагоджує зміцнення культурних зв’язків між українським і французьким народами. Згідно з угодою щорічно з України до Франції на відпочинок та оздоровлення виїжджає понад 120 дітей, за роки співпраці надана суттєва благодійна допомога.

Про це повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації

Під час перебування у Житомирі представники французької делегації взяли участь в урочистостях з нагоди Всесвітнього дня авіації та космонавтики, відвідали музей космонавтики, побували у Тригірському чоловічому монастирі, ознайомились з роботою обласного лікувально-санаторного центру радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші».

Під кінець свого візиту гості з Франції зустрілись з колективом та вихованцями Житомирської міської школи хореографічного мистецтва «Сонечко».

Як розповів заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, французька сторона висловила пропозицію розширити двосторонні контакти, не обмежуючись лише Коростенщиною. Члени делегації перебувають на Житомирщині 3-й день. Їх насамперед цікавлять умови, в яких живуть діти. Житомир вони бачать уперше. Як зазначив Віктор Балюрко, в планах влади – зустріч на рівні віце-губернаторів з метою налагодження більш тісних зв’язків.

Фото прес-служби житомирської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі