Суспільство

В Житомирській області з’явилось 2 гектара «журналістського» лісу на місці колишнього полігону

14 April 2012, 10:26

В цьому році чергову ділянку «журналістського» лісу в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» висаджено в Новоград-Волинському районі.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Тамтешні лісівники запросили співробітників засобів масової інформації Житомирської області до участі у створенні лісу на землях колишнього військового полігону. Колись там проводили свої навчання танкісти, а тепер ці землі передано Новоград-Волинському держлісгоспу під заліснення.

«Територія площею 860 гектарів була передана у 2006 році і на сьогодні майже на 90 відсотків заліснена. Лісівники сподіваються завершити ці роботи наступного року», - розповів головний лісничий Новоград-Волинського досвідного лісомисливського господарства Георгій Юзвінський.

Журналісти сосною і модриною засадили майже 2 гектари.

Серед тих, хто впорався із завданням найшвидше, визначили трійку призерів, але без пам’ятних подарунків не залишився жоден учасник.

Посаджені деревця офіційно стануть лісом років за 5-6. Впродовж цього часу за ними ретельно доглядатимуть. До участі в цьому процесі запрошують і журналістів, аби до кінця відчути нюанси лісівничої справи.

Фото прес-служби Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі