Суспільство

На благодійному аукціоні в Житомирі підприємці та депутати зібрали понад 10 тис. грн. для вихованців інтернату

14 April 2012, 13:33

14 квітня в Житомирі відбувся благодійний аукціон-продаж творчих робіт вихованців Тетерівської школи-інтернату. Ініціаторами такого заходу виступили депутати Житомирської облради від «Фронту Змін».

На аукціоні були представлені творчі роботи дітей з обмеженими можливостями: вироби з бісеру, глини, лози, в’язаний одяг, вишиті серветки, іграшки з макраме, картини.

До участі в благодійному аукціоні долучилося кілька десятків підприємців та депутатів, більшість з яких завітали на подію разом зі своїми родинами.

«Сьогодні, напередодні Великодня, ми вирішили зробити добру справу для дітей, які навчаються в школі-інтернаті. Це безперечно талановиті діти. Ми можемо переконатися в цьому, дивлячись на їхні творчі шедеври, в які вони вкладають свою душу. І тому цей аукціон-продаж не стільки спосіб зібрати кошти і допомогти інтернату матеріально, скільки можливість показати цим дітям, що їх визнають як особистостей, їхніми витворами захоплюються і їхня робота потрібна людям», - зазначив депутат Житомирської облради Геннадій Зубко.

Аукціон відбувався за формою «тихий», коли покупець попередньо записував суму, яку готовий був заплатити за лот. Переможцем ставав той учасник аукціону, який запропонував найбільшу ціну. Таким чином, по завершенню аукціону вдалося розпродати усі 44 лоти, а сума зібраних коштів склала 10 тисяч 500 гривень. Уся ця сума буде перерахована Тетерівській школі-інтернату.

«Від нашої Тетерівської школи інтернату тут присутні двоє вихователів та п’ятеро дітей, які неймовірно вражені, що наші роботи користуються таким попитом. 10 тисяч гривен – для нас надзвичайно велика сума коштів. Усі ці гроші будуть використані на придбання художніх витратних матеріалів для гурткової діяльності закладу, адже наші вихованці особливі – вони не мають можливості повноцінно спілкуватися з людьми та навколишнім світом, тому спілкуються з ним через мистецтво», - повідомила Віра Гладун, заступник директора Тетерівської школи інтернату.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі