Місто

В Житомирі до Великодня розписали 100-кілограмове шоколадне яйце

17 April 2012, 15:50

 Що є для нас українців писанка, крашанка, дряпанка - знаковий код нації та пралюдства. Тримаєш в руках це маленьке диво і маєш змогу насолоджуватись сонячними і магічними знаками, безконечниками, метафорами, символами оновлення життя... Українські писанки - це джерело родючості землі, щедрот, багатства, захист від ненастей та стихійного лиха. Вважалось, що яйце - зародок півня - сонячної птиці, з якої виникає Всесвіт, це початок всього. Світ - це велике яйце... І чим більше, тим краще.

  До Великодніх свят майстрині Львівської майстерні шоколаду в Житомирі виготовили яйце вагою майже 100кг. Великодні свята уособлюють в собі перемогу добра над злом, світла над темрявою, весни над зимою, життя над смертю. Тому шоколадні "феї"з великою любов\'ю розписали "мега-писанку". Усі житомиряни протягом квітня матимуть змогу зробити світлину та насолодитись чудовим дійством.

  За гарною традицією 17 квітня до шоколадної майстерні було запрошено дітей з Місії в Україні з пропозицією шоколадного писанкарства. Аби підсолодити Великодній настрій, гості розмальовували шоколадні яйця,перетворюючи їх у їстівне мистецтво.  Для створення молитовного настрою завітали вихованці недільної школи Михайлівського кафедрального собору. Байдужих не лишилось - святкові пісні лились солодко як шоколад, а символи прадавніх писанок сплітались у турботливі  обереги, щирі емоції і солодке побажання добра...

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі