Суспільство

Районна лікарня в Житомирській області отримала в дарунок реанімобіль від родини Жебрівських

18 April 2012, 13:00

17 квітня генеральний директор фармацевтичної компанії ВАТ «Фармак» Філя Жебровська  та народний депутат України Павло Жебрівський приїхали на Ружинщину, щоб подарувати центральній районній лікарні новий реанімобіль. Таким чином родина Жебрівських хотіла віддячити за кваліфіковану та своєчасну допомогу, яку надали місцеві медики їхній сестрі Юлії в лютому 2011 року.

«6 лютого минулого року у нас померла мама. На похорон зібралася вся наша родина. Тоді нашій старшій сестрі стало зле. Довелось викликати швидку допомогу, лікарі якої фактично врятували їй життя. В той вечір я була поряд і бачила, що медики робили усе від них можливе. Тоді я пообіцяла, що ми обов’язково придбаємо для цієї лікарні автомобіль швидкої допомоги, завдяки якому медики будуть рятувати більше людських життів», - розповіла Філя Жебровська.

Донедавна в Ружинській центральній районній лікарні знаходилось лише 4 автомобілі швидкої допомоги, які за 10-17 років експлуатації використали свій моторесурс. Новий реанімаційний автомобіль має повну сучасну комплектацію для надання своєчасної та якісної допомоги хворим. Додатково, на прохання головного лікаря Ружинської лікарні, автомобіль було оснащено якісним кардіографом та пересувними ношами. Разом з новим автомобілем до лікарні доставили й необхідні ліки та медикаменти.

Вартість даного автомобіля склала 513 тис. грн. Крім того, меценати взяли на себе технічне обслуговування реанімобіля та витрати зі сплати податку на отриманий подарунок. Генеральний директор фармацевтичної компанії ВАТ «Фармак» Філя Жебровська зазначила, що придбання даного автомобіля стало можливим завдяки благодійному фонду компанії «Фармак».

«Наш благодійний фонд створений для надання допомоги медичним закладам та населенню, яке потребує допомоги, зокрема дітям, що виховуються в дитячих будинках та спеціалізованих інтернатах. Зараз за кошти благодійного фонду ми відбудовуємо школу у нашому рідному селі Немиринці Ружинського району», - розповіла Філя Жебровська.

Народний депутат України, лідер політичної партії Українська платформа «Собор» Павло Жебрівський подякував усім лікарям за їхню працю та висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям Ружинська лікарня зможе стати однією з найкращих в Житомирській області.

«Цей дарунок – це веління душі, тут немає ніякого політичного підґрунтя. Справа в тому, що рішення з приводу передачі лікарні автомобіля було прийняте ще в лютому 2011 року як крок на допомогу людям, які можуть і повинні ще жити – заради своїх родин і держави в цілому. Що стосується Ружинщини – то це наша рідна земля, і кому як не своїм землякам ми будемо допомагати. Можу впевнено сказати – так було і так буде, ми обов’язково продовжуватимемо свою місію на ружинських землях», - наголосив Павло Жебрівський.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі