Події

У Житомирській області чоловік два тижні переховувався від міліції у лісі, щоб уникнути покарання

19 April 2012, 13:04

На Житомирщині працівники міліції затримали чоловіка, який обґрунтовано підозрюється у причетності до вчинення замаху на вбивство 40-річного жителя м. Малина. Упродовж двох тижнів підозрюваний, щоб уникнути зустрічі з оперативниками, переховувався у лісі, час від часу змінюючи місце стоянки. Разом з 27-річним хлопцем була і 19-річна подруга, - пише Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській област.

2 квітня до Малинського МВ УМВС України в Житомирській області надійшло повідомлення з приймального відділення районної лікарні про те, що до них доставлено чоловіка з тілесними ушкодженнями черевної порожнини. За висновком медиків, зробленим після оперативного хірургічного втручання, поранення потерпілому було спричинене вогнепальною зброєю.

Відтак, повідомив начальник міськвідділу Михайло Старовойт, за вказаним фактом було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» та ч. 2 ст. 15 «Замах на злочин» Кримінального кодексу України. Потерпілим виявився 40-річний житель райцентру, який на запитання про обставини отримання поранення відповідав неохоче. Втім працівникам міліції вдалося таки встановити події того вечора та особу, підозрювану у застосуванні зброї.

Проте за місцем проживання останнього не було, а тому, аби поспілкуватись з хлопцем, було оголошено його розшук. До того ж, оперативники володіли інформацією, що підозрюваний навряд чи залишив межі району. Орієнтування з прикметами хлопця було розповсюджено серед всіх патрульних нарядів міліції, а також повідомлено жителям сільських громад Малинщини.

Саме завдяки їх допомозі працівникам міліції вдалося з’ясувати приблизне місце знаходження хлопця. За попередніми даними, він міг бути разом з подругою. Відтак дівчину помітили в одному з сіл району, коли та купувала у магазині продукти харчування.

Як згодом з’ясували оперативники, мешкала пара у курені, змайстрованому на березі водойми у лісосмузі, що межує з однієї сторони з полем, а з іншої – з лісом. Через весняну повінь місцина важкодоступна, а тому стороннім помітити замаскований гіллям сосни шалаш практично не реально. Втім працівники міліції таки знайшли та затримали хлопця, який обґрунтовано підозрюється у причетності до тяжкого злочину.

Сам він стверджує, що ніколи не тримав у руках зброї, а у лісі його жити змусила жага романтики.

- Разом з дівчиною насолоджувались життям та коханням. Заготовлювали березовий сік, ловили рибу, варили юшку. Коли було холодно, у курені ставили вуглини з багаття, - розповідає хлопець, уникаючи відповідей на запитання про причини затримання працівниками міліції.

До речі, під час огляду їх житла оперативниками було також вилучено два згортки з подрібненою рослинною масою, ззовні схожою до конопель, яку направлено на відповідне експертне дослідження, та пристрій для вживання наркотичних засобів.

Наразі вирішується питання про обрання відносно затриманого міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Хлопцеві у разі доведення його вини може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Розслідування справи триває.

\"\"

\"\"

\"\"

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі