Культура

Житомирський дитячий хор «Струмочок» святкує 30 років

19 April 2012, 16:25

 

 «Народний художній колектив» хорова студія «Струмочок» відзначає своє 30-річчя

До свого ювілею хоровий колектив влаштовує концерт, який відбудеться 29 квітня о 14.00 в Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім.. Кочерги. Це буде тематичний концерт, постановкою якого займається режисер Ліна Рябенко. Сюрпризом для гостей стане номер у виконанні випускників «Струмочку». Приїде засновниця хорової студії – Валентина Бендерська.

Хорова студія «Струмочок» діє при центрі творчості дітей та молоді міста Житомира. Хор був заснований у 1981 році Михайлом та Валентиною Бендерськими. В студії займається понад 200 дітей 5 різних вікових категорій.

«Наша основна мета – змусити душу дитини заспівати. Хор – зараз не дуже популярний вид занять. Але сучасні батьки розуміють: що буде закладено в душі дітей сьогодні, то зійде завтра. Вже 30 років діти з задоволенням займаються у нас співом. «Струмочок» вже досяг значних висот, адже нам приходить багато запрошень на міжнародні конкурси і фестивалі. Хоча ми змушені вибирати, в яких брати участь, адже всі подорожі оплачують батьки», - розповіла Олена Ващишина, художній керівник хорової студії «Струмочок»

Хорова студія «Струмочок» переможець багатьох міжнародних фестивалів.. Останніми знаковими нагородами стало Гран-Прі 12 Міжнародного фестивалю творчості дітей і молоді «Зірки польської осені» в місті Почков в Польщі та срібна нагорода Міжнародного хорового фестивалю в місті Гданськ, Польща.

Виступ "Струмочку" на Міжнародному хоровому фестивалі у Гданську

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі