Суспільство

Громадська рада запрошує у Житомир міністра Тігіпка, щоб розібратися з харчуванням дітей

25 April 2012, 16:06

Громадська рада при Житомирській облдержадміністрації направила міністру соціальної політики України Сергію Тігіпку листа з проханням приїхати на чергове засідання ради.

«25 лютого громадська рада при Житомирській облдержадміністрації звернулась до Вас з проханням про врегулювання питання, піднятого громадською радою при Овруцькій районній державній адміністрації, щодо забезпеченням безкоштовним харчуванням учнів загальноосвітніх шкіл району підприємством ТОВ «Статпостач».

19 квітня 2012 року в смт Народичі, відбулась розширена нарада і засідання комісії обласної ради з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів  на тему: «Проблеми, пов\'язані з аварією на Чорнобильській АЕС та шляхи їх вирішення в області та Народицькому районі. Під час цієї наради представник Вашого міністерства не зміг пояснити, що відбувається з харчуванням дітей та як міністерство збирається покращити ситуацію.

Вимагаємо від Вас припинити ігнорувати проблему, яка стосується сотень тисяч людей, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи. В даному випадку мова іде про дітей, на харчування яких держава вже надала кошти, але з незрозумілих причин, ділки, яки виграли тендер не виконують умови договору та не харчують дітей. Не вирішення цього гострого соціального питання ставить на межу виживання десятки тисяч сімей, діти яких мають гарантоване державою право на безкоштовне харчування», - йдеться у листі.

Голова громадської ради Олег Умінський запрошує міністра або представника Міністерства соціальної політики 25 квітня взяти участь у засіданні, під час якого буде розглядатися ситуації з харчуванням та причини, які привели до її погіршення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі