Суспільство

За матеріалами перевірок державної інспекції праці в Житомирській області порушено 7 кримінальних справ

26 April 2012, 12:14

Питанням забезпечення гідного захисту людини праці була присвячена публічна дискусія профспілкового активу області за участі представників сторін соціального діалогу з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих, Дня охорони праці та відзначення 26-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

У дискусії під гаслом «Спільними діями забезпечимо гідний захист людини праці», яку провела голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук, взяли участь голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк.

Заступник начальника територіальної державної інспекції праці в Житомирській області Ірина Тлустовська повідомила, що на вимогу державних інспекторів праці у 2011 році було погашено заборгованість із виплати зарплати на суму 39 млн. грн. У 1 кварталі поточного року інспекторами було проведено 454 перевірки на 421 підприємстві, установі, організації. Було зареєстровано 1769 випадків порушення закону про працю, 50% з яких – у сфері оплати праці. На усунення виявлених порушень внесено 441 припис. Загальна сума адміністративних санкцій, накладених державними інспекторами праці, склала 72 тис. грн. Порушено 7 кримінальних справ.

Захід завершився нагородженням кращих роботодавців з питань організації охорони праці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі