Суспільство

Працівники виправних колоній Житомирської області вимагають публічних вибачень від Сергія Пашинського

26 April 2012, 17:37

У спільній заяві працівники органів та установ виконання покарань Житомирської області вимагають публічних вибачень від депутата Верховної Ради (фракція БЮТ-Б) Сергія Пашинського.

«Із засобів масової інформації стало відомо, що 24 квітня цього року, виступаючи у Верховній Раді України, народний депутат України Сергій Пашинський назвав «фашистською службою» Державну пенітенціарну службу України, а також дозволив собі брутальні вислови на адресу її співробітників. Цей факт викликав глибоке обурення серед співробітників органів та установ виконання покарань Житомирської області. Завдяки таким заявам у свідомості українського народу окремими безвідповідальними політиками умисно формується негативний образ органу виконавчої влади, на який покладена реалізація державної політики у сфері виконання кримінальних покарань. Ми вважаємо блюзнірством порівняння самовідданої праці тисяч людей з діями фашистів.

В органах та установах виконання покарань області проходить службу та працює 1820 осіб. В цілому по Україні чисельність персоналу органів та установ, які підпорядковані Державній пенітенціарній службі України, складає більше 46 тисячі осіб.  По відношенню до них образливі висловлювання людини, яка має статус народного депутата України, є зневажливими та несправедливими. Саме тому ми, працівники органів та установ виконання покарань Житомирської області вимагаємо від Сергія Пашинського публічного вибачення за його образливі та несправедливі слова про Державну пенітенціарну службу України та її  персонал», - йдеться у заяві.

В управлінні Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області Житомир.info повідомили, що свої підписи під цією заявою поставили близько півтори тисячі чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі