Суспільство

В Житомирській області зменшили план по кількості призовників

27 April 2012, 11:16

 26 квітня, зі збірного пункту Житомирського обласного військового комісаріату була відправлена чергова партія призовників.

Команда з 60 чоловік відбула до 179 навчального центру військ зв’язку, що дислокується в місті Полтава, ще 16 призовників відправлено на службу до Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ в місті Львові.

Як повідомив військовий комісар Житомирського обласного військового комісаріату полковник Микола Залесський з початку призовної кампанії «Весна-2012»  з міста Житомира та області було відібрано та відправлено до війська близько 335 призовників.

«Планове завдання щодо призову громадян України на строкову військову службу для військкоматів Житомирської області цієї весни дещо зменшилося та становить 770 чоловік, замість однієї тисячі в минулому році. Натомість до відбору та призначення в команди юнаків, призовна комісія підходить з усією відповідальністю. До війська йдуть лише кращі, ті хто за станом здоров’я та моральними якостями визнаний придатним до неї», - зазначив облвійськком полковник Микола Залесський.   

Щодня на обласній призовній дільниці проходять обстеження близько 100 молодих людей. Для повноцінної роботи військово-лікарської комісії створені належні умови, підібрані кращі фахівці медичних установ обласного центру та здійснюється забезпечення призовників гарячою їжею під час перебування на збірному пункті.

Переважна більшість юнаків, які навесні призиваються з Поліського краю, будуть проходити службу в Сухопутних військах Збройних Сил України – 253 особи та у Внутрішніх військах Міністерства внутрішніх справ України – 155 осіб. Решта юнаків служитиме в Повітряних силах – 79 осіб, Військово-морських силах Збройних Сил України – 46 осіб, а також в частинах Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України – 35 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі