Суспільство

Житомирські лицарі відсвяткували 15-річчя «Золотої шпори»

3 May 2012, 13:19

"Душу - Богу, життя - Батьківщині, честь - нікому!" – це гасло сучасних лицарів, які живуть поруч з нами. Серед них є воїни, селяни, маркітантки та, навіть, королі та імператори. Для інших їх об"єднання називається офіційно - Житомирська обласна молодіжна громадська організація "Золота шпора". На початку травня цього року клуб гучно відсвяткував 15-річний ювілей. Історичною реконструкцією побуту та військового обладунку часів середньовіччя займаються близько 50 "шпорівців" у віці від 14 років. Багато з них своїми талантами вже здобули славу і за межами України та "озброюють" американських та європейських лицарів.

"Золота шпора" об’єднує команди з двох міст - Києва та Житомира. Голова клубу Святослав Антонюк свої рішення узгоджує з радою старших лицарів в особі Дениса Комендатюка та Віталія Горбачевського. У 2005 році завдяки їх наполегливості у клуба з’явився полігон для літніх тренувань та ігор неподалік від Житомира, біля села Левків. Саме тут відбулась найбільша на теренах України за кількістю учасників гра "Відродження", в якій прийняли участь понад тисячі людей. "Якби ми отримали дозвіл орендувати цей полігон на довготривалий термін, то збудували б тут фортецю, відкриту для відвідування всіх бажаючих. Такий парк "Київська Русь" вже існує під Києвом і, наскільки нам відомо, користується дуже великою популярністю серед жителів міста та його гостей," – розповів Житомир.info Денис Комендатюк.

Після закінчення гри, що проходила з 28 квітня по 2 травня, та зібрала понад півтисячі  учасників, "Золота шпора" святкувала свій день народження. Бенкет, який був влаштований на честь події, відбувся у справжніх середньовічних традиціях. Керамічний посуд, воскові свічки та масляні лампи на столах; лицарське вбрання господарів заринули присутніх у романтичну атмосферу минулої епохи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі