Місто

План святкування 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Житомирі

5 May 2012, 13:07

9 травня в Житомирі відбуватимуться святкові заходи до Дня Перемоги.

План заходів, які будуть проведені в цей день в місті, розміщений на офіційному сайті Житомирської мерії.

Розпочнеться святкування о 08.30 з покладання квітів біля пам’ятників, меморіальних дощок та пам’ятних знаків у місті Житомирі.

О 09:30 планується збір ветеранів та громадськості біля пам’ятника визволителям Житомира на майдані Перемоги. Після покладання квітів тут відбудеться урочистий марш військових підрозділів Житомирського гарнізону.

Далі від майдану Перемоги урочистою ходою житомиряни пройдуть до Монументу Слави, де відбудеться мітинг–реквієм «Пам’ятаємо, шануємо! Вдячні!».

Об 11:30 розпочнеться відтворення бою Великої Вітчизняної війни членами військово–історичного клубу «Червона зірка» та учасниками історично-патріотичного об’єднання «Пошук» (із залученням військово-історичної техніки і піротехніки).

З 13:00 до 17:00 запланований святковий проїзд військово-історичної техніки вулицями Житомира з зупинками на майданчиках по маршруту Монумент Слави - площа Перемоги - площадка біля кінотеатру «Жовтень» - Парк культури і відпочинку ім. Ю. Гагаріна біля арки - фонтан «Космонавт» (Польова). В цих місцях будуть розміщені військово-поетичні майданчики з польовою кухнею та тематичними концертними програмами. Також тут компанія « Київстар» проводитиме акцію «Дзвінок фронтовому другу».

О 12:30 на території ТРЦ «Глобал UA» відбудеться святковий обід та концерт для ветеранів Великої Вітчизняної війни, виставка військової техніки.

Ввечері 9 травня близько 19.00 біля Монументу Слави запалять 1418 ліхтариків у вигляді зірки розміром 10х10 метрів. Тут же о 22.00 відбудеться святковий феєрверк.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі