Суспільство

Лист від Святослава Ріхтера знайшов свого адресата в Житомирі через 21 рік

7 May 2012, 15:22

4 травня в залі музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера відбулася зустріч колективу школи з доцентом КПІ Юрієм Бохоновим. Тема зустрічі – спогади гостя школи про спілкування зі знаменитим нашим земляком, видатним піаністом 20-го сторіччя Святославом Ріхтером.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської мерії.

Юрій Бохонов розповів про свої зустрічі з видатним піаністом, поділився враженнями від спілкування з «маестро». Кульмінацією зустрічі стала передача викладачу музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера, колишньому завучу школи Аллі Григорівні Рябцовій листа від Святослава Ріхтера, який був написаний його секретарем 21 травня 1991 року. Цей лист – відповідь Святослава Ріхтера на лист Алли Рябцової, який вона писала ще в 1991 році.

Юрій Бохонов розповів про те, як розбираючи документи та листи свого друга Віктора Зеленіна, нині покійного, який був другом і певний час секретарем Святослава Ріхтера, він звернув увагу на невідправлений лист з житомирською адресою Алли Рябцової. Ось таким чином, через 21 рік лист знайшов свого адресата.

Як зазначила директор музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко, до 100-річчя з дня народження знаменитого піаніста у 2015р. колектив школи мріє перетворити в музей єдину в Україні «Кімнату пам\'яті Святослава Ріхтера», яка відкрита в школі з 2000 року. Численні документи про життя і творчість, платівки із записами музичних творів у виконанні  Святослава Ріхтера зібрані в «Кімнаті».

Крім листа Юрій Бохонов передав численні диски із унікальними записами музичних творів у виконанні Святослава Ріхтера, зроблені в різних країнах світу офіційними музичними звукозаписуючими студіями та музикантами–любителями.  Лист, диски передані Юрієм Бохоновим займуть достойне місце серед цінних документів, зібраних в «Кімнаті».

Фото прес-служби Житомирської мерії

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі