Події

В Житомирській області водій, який п’яним збив на смерть чоловіка, намагається затягнути розгляд справи в суді

7 May 2012, 17:30

 7 травня в смт. Брусилів Житомирської області відбулося друге попереднє судове засідання по справі ДТП, яке сталося на Різдво.

 8 січня 2012 року близько 20.00 у с. Скочище, п’яний водій на керуючи автомобілем ВАЗ-2107 збив 26-річного Ярослава, який йшов з друзями по узбіччю, тримаючи в руках велосипед. За словами свідків ДТП, водій збив Ярослава на великій швидкості, майже 40 метрів провіз його на капоті своєї машини, а потім втік з місця пригоди, так і не зупинившись, щоб надати потерпілому першу допомогу. Хлопець від численних пошкоджень та переломів, помер на місці пригоди.

 Винуватцем ДТП виявився 23-річний мешканець Брусилівського району, який свою вину на початку справи визнавав, але за появи захисника визнає її не в повному обсязі. Хоча матеріалами справи та експертизами вина визначена, захисник з винуватцем намагаються усіма силами затягнути розгляд справи. Винуватець ДТП вже був судимий в 2007 році за аналогічний злочин, скоєний також в стані алкогольного сп’яніння. Тоді жертви ДТП вижили, а винуватець отримав 3 роки позбавлення волі, без позбавлення права керувати транспортним засобом, з іспитовим терміном 1 рік, та був відпущений з залу суду додому.

 В кримінальній справі є підшите фото, де після ДТП під час огляду на підлозі авто лежали пусті пляшки з під алкогольних напоїв.

 Рідні потерпілого та їх адвокат стверджують, що сторона захисту намагається всіляко затягнути розгляд справи.

На перше судове засідання адвокат не з’явився та надав заяву про відкладення слухання, бо він відпочивав на курорті. Також, розгляд перенесли, тому що Захисник подав скаргу на постанову про порушення кримінальної справи і чекає рішення Королівського районного суду Житомира.

На другому попередньому засіданні адвокат знову наполіг відкласти судове засідання, посилаючись на те, що рішення з Королівського суду так і не прийшло.

 «Мені в Королівському суді в усній формі повідомили, що ця скарга була розглянута,  і їй відмовлено у зв’язку із завершенням слідчих дій та передачі справи в суд. Також там мені повідомили, що відповідні рішення про відмову в скарзі були надіслані звинувачуваним», - заявив адвокат сім’ї загиблого Ярослава.

 У винного водія ДПТ не забрали права, їх разом з іншими документами та техпаспортом на автомобіль слідчий по справі повернув під розписку.

 «7 травня суддя Брусилівського районного суду все ж вирішив призначити дату судового розгляду справи на 18 травня, звинувачуваного в ДТП відпустили під заставу додому, та ще й з правами на керування транспортом», - заявив брат загиблого Ярослава.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі