Місто

На Монументі Слави більше 1000 житомирян разом з волонтерами «Київстар» запалили «Зірку пам’яті»

11 May 2012, 13:01

 На Монументі Слави більше 1000 житомирян разом з волонтерами «Київстар» запалили «Зірку пам’яті»

9 травня у Житомирі жителі міста разом з волонтерами-співробітниками  «Київстар» запалили «Зірку Пам\'яті» на честь полеглих героїв. Більше 1000  жителів міста разом зі своїми сім\'ями взяли участь у створенні Зірки,  допомагали їм у цьому волонтери-співробітники «Київстар». Протягом усього вечора звучали пісні воєнних років, вірші та спогади, теплі слова на адресу ветеранів. Захід відбувався за активної підтримки Житомирської міської ради та став яскравим завершальним акордом загальноміських урочистих заходів.

«Київстар» організував загальнонаціональну акцію «Зірка Пам\'яті» - цього вечора вона запалала в 10 містах України. Тисячі українців приєдналися до співробітників «Київстар» і запалили Зірки на головних площах Хмельницького, Житомира, Чернігова, Харкова, Дніпропетровська, Луганська, Донецька, Одеси, Херсона та Сімферополя. Кожна «Зірка Пам\'яті» складалася з 1418 свічок-лампад - на згадку про кожен героїчний день, який наближав нас до Великої Перемоги.

Біля Монументу Слави у Житомирі кожен, хто ставив запалену свічку в «Зірку Пам\'яті», робив це в ім\'я мільйонів людей, які ціною свого життя подарували нам мир.

 «Акція «Зірка Пам’яті» викликала глибоке захоплення у всіх її учасників. Спілкування, вітання, фотосесія біля Зірочки тривали майже до опівночі, після чого всі бажаючі змогли забрати лампадки і принести частинку Вічного Вогню Перемоги до своїх домівок» - говорить волонтер Житомирського відділення «Київстар» Юлія Серенець.

Активну участь в акції «Зірка Пам’яті» взяли волонтери зі школи юних журналістів Молодіжної громадської організації «Сучасний Формат», підготувавши власний сюжет заходу.

Приємно було бачити цього дня численну кількість молоді та дітей з батьками, які брали участь у вшанування ветеранів. Житомиряни приходили родинами з кількох поколінь.

Волонтер Житомирського відділення «Київстар», Салават Муратов поділився своїми враженнями про святкування: «Кожен, хто брав участь у створенні «Зірки Пам\'яті», кожен, хто вітав ветеранів, робив це дуже щиро, віддаючи данину глибокої поваги героїзму і самовідданості захисників Вітчизни. Багато співробітників Житомирського відділення прийшли на Акцію разом з дітьми, разом зі мною – мої донечки Аліса, Амалія та син Марат. Вічний вогонь завжди горітиме у наших серцях, а наші діти мають знати, якою ціною здобувався мир. Вічна пам\'ять героям!»

У рамках загальноміської святкової програми до Дня Перемоги в Житомирі «Київстар» провів і акцію «Дзвінок фронтовому другу»,- традиційно ветерани безкоштовно телефонувати близьким і друзям в Україні, Росії та Білорусі. Кожен дзвінок був сповнений хвилювання - багато хто не міг стримати сліз - сліз радості і смутку. Київська філія «Київстар» організувала привітання ветеранів у Вінниці, Житомирі, Черкасах, Білій Церкві, Умані та Чернігові. Впродовж дня в містах-учасниках акції «Дзвінок фронтовому другу» працювали мобільні бригади волонтерів «Київстар» - вітали ветеранів, допомагали їм безкоштовно телефонувати рідним і друзям.

«Київстар» вітає всіх українців з великим святом і бажає ветеранам Великої Вітчизняної війни здоров\'я, миру, благополуччя та довгих років життя. Ми пам\'ятаємо про ваш подвиг і вдячні за Перемогу!

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі