Події

Перші жертви кліщів у Житомирі: до лікарні з підозрою на хворобу Лайма потрапили троє людей

15 May 2012, 15:50

 В  2012 році з підозрою на Лайм-бореліоз госпіталізовано 3 осіб, лабораторно діагноз підтверджено у 1 хворого. Всі госпіталізовані – дорослі.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської санепідемстанції

Кліщовий бореліоз (Лайм-бореліоз або хвороба Лайма) – це  інфекційне захворювання, яке викликається бореліями і передається іксодовими кліщами

Іксодові кліщі  активні упродовж всього теплого періоду року (з квітня по жовтень) і є носіями багатьох вірусних, бактеріальних хвороб, кліщового бореліозу.

Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, болючість та свербіння, підвищення температури до 38 градусів, головний біль, ломота у всьому тілі і млявість. Характерна також поява почервоніння, часто у вигляді кільця, при чому воно може мігрувати по тілу. Якщо не провести лікування на ранній стадії, хвороба може призвести до ураження різних органів: шкіри, суглобів, м\'язів, нервової і серцево-судинної системи, і навіть до інвалідності.

Ризик зараження залежить від тривалості присмоктування кліща: протягом доби вірогідність інфікування досить мала, а в кінці третьої доби наближається до 100%.

В 2010 році в м. Житомирі було зареєстровано 11 випадків  іксодового Лайм-бореліозу, в 2011 році - 23 випадки (22 випадки серед дорослого населення та 1 випадок у дитини). 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі