Місто

Обленерго натякає, що в разі несплати Житомирським водоканалом боргу можуть бути перебої зі світлом

16 May 2012, 14:27

 15 травня 2012 року  в Житомирі відбулася прес-конференція Голови Правління ПАТ "ЕК "Житомиробленерго" Анатолія Левицького із представниками ЗМІ стосовно боргів комунального підприємства Житомирської міської ради "Житомирський водоканал" за спожиту електроенергію.

Анатолій Левицький повідомив, що 15 травня ІІІ підйом КП «Житомирводоканал» було відключено о 10.00 год. Але зважаючи на звернення мера Житомира Володимира Дебоя та губернатора Сергія Рижука, в Обленерго пообіцяли включити електроенергію ІІІ підйому до 18.00 15 травня.

«Водоканал заборгував «Житомиробленерго» вже до 31 млн. грн. Лише за останні 4 місяці борг становить 6 млн. грн.», - зазначив Анатолій Левицький.
 
Основною причиною складної ситуації є низькі тарифи на послуги водопостачання та водовідведення, що на даний час становить лише 64-83% собівартості для населення та інших споживачів. Внаслідок цього заборгованість із різниці в тарифах перед підприємством складає 56,1 млн. грн., - повідомляє сайт Житомирської мерії.
 
У Житомирі діють тарифи на водопостачання та водовідведення, затверджені ще у 2008 році на місцевому рівні. Сьогодні питанням тарифної політики займається центральна влада. Після прийняття відповідної постанови Кабінету Міністрів України місцевим водоканалам буде погашена заборгованість з різниці в тарифах.
 
«Несплата боргу загрожує для енергетиків. Все таки є технічна частина: треба ремонтувати мережі, треба готуватися до зими. Якщо ми не будемо вкладати гроші в ремонтну кампанію, то ж ви розумієте, яка буде надійність. Тим паче вже з’явиться загроза виплати заробітної плати, ми не зможемо виплачувати її в повному об’ємі нашим працівникам, хоча поки цієї заборгованості в нас немає», - зазначив Анатолій Левицький на прес-конференції 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі