Події

Вестерн по-житомирськи

21 December 2007, 17:23

Здавалося б, нищівні нальоти на банки грабіжників Дикого Заходу залишилися лише на кіноплівках. Проте, схоже, що в Україні пограбування банківських установ або ж підприємств тільки набирає обертів. І Житомирська область не виключення.

Слід зазначити, сучасні українські грабіжники відрізняються від колишніх злодіїв тим, що здійснюють пограбування тишком і вночі. Відкриті напади трапляються рідко. Як правило, відчайдушні грабіжники зазнають поразки. Згадаємо лише той випадок, коли до Коростенського відділення банку серед білого дня увійшов молодий чоловік, та погрожуючи тим, що має у своїй кишені гранату, почав вимагати кошти. На щастя, філія знаходилась під охороною Державної служби охорони при УМВС в області, а тому вже через лічені хвилини після того, як на пульт охорони надійшов тривожний сигнал, до місця події прибули державні охоронники, які затримали 21-річного відчайдуха. До речі, під час проведення обшуку у його кишені ніяких вибухових пристроїв чи речовин виявлено не було.

Як повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області, 20 грудня  невідомі зловмисники посягнули на каси, що знаходяться в держлісгоспах Олевського району. В період з 21 по 22-гу годину нападу зазнав держлісгосп с.Білокоривичі. Хоча з якихось причин злодії не змогли довести задум пограбування до кінця. Проте вже через годину вони дісталися до с.Зубковичі, де з каси місцевого держлісгоспу їм вдалося викрасти 15 тисяч гривень.

Наразі працівники міліції встановлюють особи зловмисників та вживають заходів щодо безпосереднього їх затримання. Шановні громадяни! Якщо вам відома будь-яка інформація про обставини, за яких трапилися напади на каси держлісгоспів на території Олевського району, або ж про осіб можливих зловмисників, просимо повідомити за тел. (235) 2-23-56, (0412)40-73-50 або „02”. Конфіденційність гарантується.

Зауважимо, подібні випадки, як правило, трапляються через неналежну організацію охорони приміщень, де зберігаються гроші, техніка та інші цінності. Відсутність елементарних заходів безпеки – сигналізації або ж охоронника – лише посилює можливість нападу з боку зловмисників.

Щоб не допустити злочину, працівники міліції звертаються до керівників підприємств, банківських установ, інших організацій: із наближенням святкових днів завчасно подбайте про безпеку. Додаткова охорона з числа представників громадських формувань значно знизить шанси зловмисників проникнути до приміщень. Допомогти вам захистити майно від злочинних посягань, а тим самим уникнути прикрих випадків, пов’язаних з викраденням грошових коштів та цінностей, - справа працівників Державної служби охорони при УМВС України в Житомирській області. Нагадаємо, що перелік послуг, що надається державною охоронною структурою включає в себе охорону об’єктів усіх форм власності (на постійній та тимчасовій основі), монтаж охоронних систем, супровід та охорона вантажів і перевезення цінностей. Досвідчені та підготовлені працівники за лічені хвилини прийдуть на допомогу, щоб захистити вас і ваше майно від злочинних посягань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі