Україна

У приймальнях \"бютівців\" проводять обшук

17 May 2012, 14:54

 Представники правоохоронних органів проводять обшук в офісі Конфедерації вільних профспілок та громадських приймальнях народних депутатів-бютівців Михайла Волинця та Андрія Павловського.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив Павловський.

"Той офіс, куди вломилась міліція і де зараз вилучає підряд усі папери, належить Конфедерації вільних профспілок. Але чомусь їх зацікавила саме профспілка "Захист справедливості", - розповів депутат.

Разом з тим, за словами Волинця, міліціонери прийшли в офіс за адресою Червоноармійська, 65, і "без усяких пояснень почали порпатися у столах і шафах, щоб вилучити всю необхідну документацію".

За словами парламентарія, працівникам офісу вдалося заблокувати кабінет, де знаходяться міліціонери.

"Ми зателефонували у відділок і наразі чекаємо, щоб нам пояснили, що це за візит і що треба цим людям", - зазначив Волинець.

Слід зауважити, що Михайло Волинець очолює Конфедерацію вільних профспілок, а Андрій Павловський є керівником київської міської організації об\'єднання. Також, за словами нардепів, в офісі Конфедерації розміщені їхні громадські приймальні.

"Тобто міліція вломилась в приміщення, яке є громадськими приймальнями народних депутатів, що є порушенням закону про статус народного депутата", - наголосив Павловський.

На його думку, це пов\'язано з тим, що на минулому тижні Волинець публічно заявив про те, що незалежні профспілки планують широкі акції протесту проти прийняття нового Трудового кодексу та закону про мирні зібрання.

"Влада таким чином вирішила діяти на випередження і залякати профспілкових активістів, щоб вони ходили по судах, на допити, щоб у них не було часу організувати масові акції протесту найманих працівників на захист своїх прав", - пояснив Павловський.

За його словами, наразі він разом із Михайлом Волинцем та Юрієм Кармазіним перебувають в офісі і розбираються з людьми, "які навіть не показують своїх посвідчень".

"Зараз будемо із ними розбиратись. Я, як народний депутат, маю право вимагати дотримання закону і відповідні вимоги давати прокурорам і міліціантам", - наголосив парламентарій.

 

gazeta.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі