Суспільство

Житомирський обласний центр крові отримає обладнання, необхідне хворим на лейкемію дітям

21 May 2012, 15:28

22 травня Житомирський обласний центр крові отримає сучасне обладнання сепаратора клітин крові «Амікус».

Про Житомир.info повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

За інформацією обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, цей апарат допоможе забезпечити заготовлення клітин крові для якісного лікування як дітей, так і дорослих з онкогематологічною  патологією.

23 квітня 2012 року було підписано меморандум між Міністерством охорони здоров’я України та корпорацією «Fenwal», завдяки якому Житомирська область отримала таке довгоочікуване обладнання – сепаратор крові. Апарат вкрай необхідний, в першу чергу, хворим на онкогематологічну патологію та дітям, які хворіють на лейкемію. Він застосовується також при складних хірургічних втручаннях, в акушерстві та гінекології. Важливо, що процес забору та виділення клітин крові проходить в автоматичному режимі, а це гарантує максимальну безпеку як для донорів, так і для пацієнтів.

«Завдяки медичному обладнанню такого високого класу онкогематологічні хворі зможуть отримати необхідну їм кількість доз тромбоцитів від одного донора, що зменшить ризик виникнення побічних реакцій при переливанні цього компоненту від двох-трьох-чотирьох донорів (при заготівлі тромбоцитів неавтоматичним методом). Автоматичний метод заготівлі тромбоцитів дозволить раціональне та ефективне використання обмеженого в нашій країні донорського ресурсу, зменшить витрати на обстеження донорів та головне – збільшить шанси хворих отримати безпечний, якісний та ефективний  продукт, який їм так необхідний», - повідомляє обласний медичний центр здоров’я.

Технічні переваги апарату дозволяють програмувати та  ефективно отримувати 3-4 лікувальні дози тромбоцитів за одну процедуру від одного донора. Якість отриманого продукту надає можливість зберігати тромбоконцентрат  протягом 5  діб. Сенсорний екран, що наочно відображає перебіг процесу, забезпечує зручне та ефективне управління апаратом протягом всієї процедури, надаючи можливість зміни параметрів у будь-який необхідний час.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі