Місто

Житомирському центру крові подарували апарат, який зробить лікування в 5 разів дорожчим (доповнено)

22 May 2012, 14:18

 22 травня Житомирському обласному центру крові  передали сучасний сепаратор клітин крові «Амікус».

Апарат допоможе забезпечити заготовлення клітин крові для лікування дітей і дорослих з онкогематологічною  патологією. Апарат дозволяє швидше та якісніше відібрати необхідні компоненти крові. Медпрацівники центру крові зараз навчаються працювати з сепаратором.

Під час презентації було зазначено, що апарат зробить лікування дорожчим. Адже для користування сепаратором, використовуються сети – спеціальні пакети для зберігання тромбоцитів, які тепер коштуватимуть в 5 разів дорожче.

«На сьогодні сет коштує 1850 грн. Державна підтримка в межах квот, які передбачені для нашої області, розпочнеться у вересні. Квота, яку має Житомирська область, становить 1 млн. 200 тис. Ми зможемо взяти на таку суму тест-системи для тестування крові і сети. В межах квот ми замовляємо 200 сетів. Вони будуть  призначені для дітей, а кому саме - буде вирішено колегіально», - зазначив головний лікар обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

В центрі крові запевнили, що з вересня, коли почнеться повноцінне державне фінансування, паціентам не треба буде купувати гемоконтейнери для тромбоцитів (вартість контейнеру для однієї дози становить 150 грн.).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі