Суспільство

Тепер на корупційні дії житомирських податківців можна поскаржитися по телефону

23 May 2012, 11:19

З метою виконання завдань державної політики по протидії корупції в органах державної податкової служби України, усунення причин та умов, що її породжують, викорінення зловживань і попередження правопорушень з використанням службового становища, забезпечення дотримання норм етики державними службовцями, створення сприятливих умов для ефективної реалізації податкового законодавства та розвитку економіки держави у складі Державної податкової служби створено Управління внутрішньої безпеки, яке підпорядковується безпосередньо Голові ДПС України.

Прес-служба ДПС у Житомирській області повідомила Житомир.info, що інформацію про факти зловживань, корупції з боку працівників податкових органів можна повідомити на «телефон довіри» відділу внутрішньої безпеки при ДПС у Житомирській області (0412) 418-003 та єдиний телефонний номер 0-800-501-007.

Основними завданнями відділу внутрішньої безпеки є:

- забезпечення безпеки діяльності податкових органів Житомирської області і її працівників;

- здійснення захисту працівників від протиправних посягань, пов’язаних із виконанням ними службових обов’язків;

- здійснення заходів щодо запобігання корупції і контроль за їх здійсненням в апараті ДПС в Житомирській області, органів ДПС, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери її управління.

Також, одним з основних завдань відділу є спрацювати на випередження, намагаючись не допустити скоєння злочину працівником, допомогти вчасно зупинитися, не переступивши межу дозволеного. Усвідомлення неминучості покарання стримує від вчинення правопорушень, дає можливість схаменутись.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі