Суспільство

В Житомирському університеті щороку захищається 5 докторських та 30 кандидатських дисертацій

23 May 2012, 13:06

22 травня 2012 року в Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулося урочисте засідання з нагоди Дня науки та 20-річчя аспірантури ЖДУ імені Івана Франка.

Як повідомила Житомир.info керівник прес-центру університету Олена Свінціцька, відкрив захід ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

 «Незважаючи на недостатність фінансування, надто велике педнавантаження, наш університет щороку робить великі успіхи. Уявіть собі, 1992 року було започатковано аспірантуру і було 4  аспіранти. У 2002 році – 36, сьогодні – 170. За цей час захищено біля 200 дисертацій. Ми вийшли на той рівень, яким може гордитися найтитулованіший університет України. Коли в рік захищається 5 докторських і біля 30 кандидатських дисертацій. Приємно, що тепло відгукуються про наших науковців професори з Москви, Санкт-Петербурга, Польщі. Надзвичайно приємно, що в посольстві Йорданії серед 20 найбільш знаних університетів значиться й наш університет – на 12 місці. Така ж ситуація і в Ізраїлі. Наших вчених знають в Мексиці, Австрії, Німеччині. У нас з’являються серйозні наукові проекти, у нас існують потужні наукові школи. Хоч й не усе просто дається, ми все-таки досягаємо успіхів», - зазначив у своєму виступі Петро Саух.

У ході засідання з нагоди Дня науки ректор вручив викладачам з історико-філософського, психолого-педагогічного,  природничо-математичного та  літературно-лінгвістичного напрямів, які стали переможцями у номінаціях «Науковець року» та «Молодий науковець року», нагороди – скляні стели «Науковець року-2012».

Крім того, на заході було вручено 16  відзнак Управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації,  7 спеціальних відзнак Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA», 2 нагороди «Слава ЖДУ імені Івана Франка» та понад десяток грамот та подяк Житомирського державного університету імені Івана Франка за активну участь у науково-дослідній роботі. За загальним списком цього року з нагоди Дня науки та 20-річчя аспірантури ЖДУ імені Івана Франка було нагороджено 60 науковців, методистів та провідних фахівців університету.

Також до Дня науки на другому поверсі центрального корпусу університету відкрита фотовиставка «Прагнемо, намагаємося та досягаємо!», присвячена 20-річчю аспірантури ЖДУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі