Місто

Влада Житомира вже до середини червня планує очищувати воду новим обладненням

23 May 2012, 13:55

Нову установку для очистки води гіпохлоритом натрію на Житомирському міськводоканалі планують запустити в роботу вже у середині червня.

Про це Житомир.info розповів заступник мера Житомира Микола Боровець.

За його словами на водоканалі зараз активно ведеться робота по встановленню сучасної водоочисної системи.

"На сьогоднішній нараді ми обговорювали питання по встановленню нового обладнання на водоканалі. Монтаж та пусконалагоджувальні роботи технологічного обладнання забезпечують фахівці німецької фірми. Зараз підрядник активно виконує роботи по встановленню обладнання і вже до середини червня вода у місті буде очищатися гіпохлоритом натрію", - сказав Боровець.

Також заступник мера розповів про ситуацію із розрахунками за електроенергію перед "Житомиробленерго". Боровець каже, що недавно проходила розширена нарада із представниками енергетиків та міської влади.

"Ми пообіцяли обленерго, що невдовзі до міста надійде 30 млн. грн. дотацій і ми зможемо погасити поточний борг за електроенергію. Але підприємство наполягає на поточні оплаті", - сказав Боровець.

За його словами, проблему Водоканалу губернатор області Сергій Рижук буде піднімати перед Президентом України на Раді регіонів.

Як повідомляв Житомир.info, у кінці квітня на житомирський водоканал надійшла заключна партія обладнання для виробництва гіпохлориту натрію, який використовуватиметься для підготовки питної води. В січні 2012 року керівництво водоканалу та заступник мера Микола Боровець запросили представників ЗМІ на презентацію проекту міні-заводу по виробництву гіпохлориту натрію, який планувалося використовувати для очищення води. В березні цього ж року СБУ відкрила кримінальну справу, яка стосувалася договірних зобов’язань по поставці обладнання гіпохлоритної установки на Житомирський водоканал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі