Культура

Житомирська «Орея» відкрила в Луцьку щорічний музичний фестиваль «Стравінський та Україна»

13 June 2012, 11:39

Цього року Академічній хоровій капелі «Орея» вдруге випала честь відкрити фестиваль, який пропагує класичну музику в усіх її жанрах, стилях і формах.

Про це Житомир.info повідомила Яна Ремез, прес-секретар Житомирської обласної філармонії.

10 червня у Палаці культури міста Луцьк відбулося урочисте відкриття Дев’ятого музичного фестивалю «Стравінський та Україна» концертом Академічної хорової капели «Орея», яка торік здобула Гран-Прі Міжнародного конкурсу хорових колективів у іспанському місті Толоса. Як і скрізь, гордість Житомирщини зустріли з відкритими для обіймів руками. Фестиваль проходить з 10 по 17 червня у містах Луцьк та Устилуг. Символічною є дата 17 червня (за новим стилем), адже у цей день і народився видатний російський композитор та диригент українського походження Ігор Федорович Стравінський. Обов’язковою умовою участі є наявність у репертуарі колективу чи окремих виконавців творів Стравінського.

За словами директора Волинської обласної філармонії Сергія Єфіменка, цьогорічний музичний фестиваль наймасштабніший за кількістю учасників – майже півтори сотні музикантів мають честь вийти на сцену та виконати твори композитора. Мета цьогорічного заходу – показати різницю між класичною музикою, яка робить нас кращими, і музикою «попсовою», яка не дає можливості розвиватися духовно.

Фото Яни Ремез, прес-секретаря Житомирської обласної філармонії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі