Культура

У Житомирі транслюватимуть фестиваль короткометражних фільмів -«Відкрита Ніч»

7 July 2012, 11:13

У Житомирі транслюватимуть фестиваль «Відкрита Ніч», який 7-8 липня проходить у Києві. У Житомирі Організацією фестивалю в м. Житомирі опікувалися - Управління культури і туризму Житомирської обласної адміністрації, Житомирське міське управління культури, Житомирський коледж культури і мистецтв ім. Івана Огієнка, Житомирський музей космонавтики ім. С. П. Корольова.

Перегляд фестивальних робіт у Житомирі відбудеться 7-го липня о 21:00.  8-го липня о 05:00 будуть підведені підсумки фестивалю.

Короткометражні фільми фестивалю показуватимуть музеї космонавтики ім. С. П. Корольова за адресою, вул. Дмитрівська, 5. Для всі бажаючих вхід вільний.

«Відкрита Ніч» формує свої сторінки історії кіно України. Ця історія складається не лише з авторських внесків. Вагома її частина щороку заслуговує окремої згадки оргкомітету і подяки всіх учасників.

Цьогорічна програма традиційно складається з конкурсної (2011-2012), поза- конкурсної (2011-2012) та ретроспективної частини.

Конкурсні програми представлені ігровими та анімаційними фільмами. Неігрових фільмів було запропоновано недостатньо для окремого конкурсу.

Нагадуємо, що Приз Глядацьких Симпатій буде визначатися серед фільмів двох програм – конкурсної та позаконкурсної. Разом - 34 назви.

Запрошуємо кінознавців (в тому числі і студентів) взяти участь в обговоренні фільмів на нашому сайті після завершення фестивалю. Фільми минулорічного фестивалю вже знайшли своїх прихильників і критиків у розділі «Статті» www.opennight.org.ua. Оргкомітет вдячний студентам курсу Оксани Станіславівни Мусієнко за цю роботу. Чекаємо нових внесків у теорію кіно.

Цього року фестиваль розширив свою мережу вдвічі у порівнянні з минулим роком – перегляди відбудуться одночасно або з невеликою розбіжністю на п’ятнадцяти екранах у різних містах і селах України. Ця тенденція виглядає оптимістичною і перспективною. Просимо не забувати її, як ексклюзивний внесок нашого фестивалю в розбудову кіно України – Up Grade фестивалю «Відкрита Ніч».

Афиша Житомира

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі