Політика

Геннадій Зубко: Перед тим, як балотуватись до Верховної Ради, потрібно отримати мандат довіри житомирян

16 July 2012, 16:55

16 липня відбулась прес-конференція лідера Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» на Житомирщині Геннадія Зубка.

На прес-конференції Геннадій Зубко повідомив журналістам, що він прийняв рішення іти на вибори до Верховної Ради по мажоритарному округу. За словами Геннадія Зубка, кожен кандидат в депутати має попередньо отримати мандат довіри від громади. Саме тому важливо, щоб у процесі висування взяла участь кожна людина, щоб закріпити право житомирян на висування кандидата у народні депутати України та можливість впливати на свого представника у вищому законодавчому органі України. 

Геннадій Зубко розповів, що на виборах у 1998 році для реєстрації кандидатів у депутати необхідно було подати підписні листи із підписами виборців, які підтримують кандидата. Ситуація кардинально змінилась в 2002 році, коли був прийнятий новий закон про вибори,  який не передбачав процедури погодження кандидатів з громадою. Згідно нинішнього законодавства, вплив громадян на висування кандидатів у депутати Верховної Ради взагалі відсутній.

«Вибори 2012 – це єдиний шанс повернути довіру до влади. Ми вважаємо, що ми повинні іти до Верховної Ради та представляти інтереси кожного громадянина. Моє завдання у парламенті – зробити так, щоб кожна людина могла жити, а не виживати. Ми хочемо, щоб житомиряни не були усунуті від можливості погодження кандидатів в народні депутати. Перед тим, як подати документи на реєстрацію кандидата в депутати до Верховної Ради, я хочу отримати мандат довіри представляти житомирян у вищому законодавчому органі держави. Мандатом довіри я вважаю особистий підпис житомирянина. Для мене важлива кожна людина», - сказав Геннадій Зубко.

Прес-служба об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі