Події

Жителі села в Житомирській області отруїлися рибою спонсора-депутата?

17 July 2012, 12:02

На Житомирщині 16 жителів села Журбинці потрапили до лікарні з харчовим отруєнням. На передодні там відзначили храмове свято, на бенкеті гуляло все село. Люди впевнені, що потруїлися рибними продуктами, які як спонсорську допомогу на свято надав депутат облради, він же власник рибного цеху, - розповідають журналісти ТСН

Інфекційне відділення Бердичівської лікарні знову переповнене. Протягом кількох днів сюди звозили людей із села Журбинці. Усіх з однаковими симптомами харчового отруєння.

Людям стало зле наступного дня після сільського бенкету. Одна з постраждалих каже, що за столом їла переважно рибні страви, як і її сусідка по палаті.

Лікарі кажуть, троє селян у важкому стані, решта – поволі одужують.

«Попередньо ставимо діагноз гастроентероколіт. Уже проведено бактеріологічне дослідження», - повідомила головний лікар Центральної міської лікарні Бердичева Лариса Бабикова.

Що стало причиною отруєння, лікарі поки що сказати не можуть – чекають результатів аналізів. Та селяни певні, що отруїлися рибою, яку безкоштовно на сільське застілля надав один з депутатів облради. У нього власний рибний цех. Підприємець планує балотуватися і на наступні вибори, тому допоміг селянам – чим міг.

На підприємстві, яке надало селянам спонсорську допомогу, кажуть, що про отруєння людей у селі знають, але впевнені – інфекція була не в їхніх продуктах. Терміни придатності дотримані.

«Це не була наша ініціатива. Це люди прийшли і попросили допомогти. У нас сертифіковане виробництво, підприємство має усі дозволи», - зазначила представник рибного підприємства Галина Кичкерук.

Нині усі залишки їжі до свята перевіряє санстанція

«Відібрано 28 проб харчових продуктів, проводиться розслідування, з’ясовуються причини виникнення даного інфекційного захворювання», - розповів в.о. головного лікаря Бердичівської районної СЕС Олександр Запаренюк.

За попередніми даними під підозрою не лише риба. Санітарні лікарі вже встановили, що їжу до свята готували в антисанітарних умовах. Достеменно, хто винен – рибний цех депутата, чи самі селяни – мають сказати за 2 дні, коли проведуть усі експертизи.

Як повідомляв Житомир.info, через масове отруєння під час сільського бенкету  в Бердичівському районі госпіталізовано 15 людей.

Житомир.info за матеріалами ТСН.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі