Суспільство

В Житомирській області спритники заробляють на похованні іногородніх та заявах про реєстрацію шлюбу

17 July 2012, 16:20

Антиконкурентні дії суб’єктів господарювання, зловживання монопольним становищем і антиконкуретні дії органів місцевого самоврядування у структурі всіх порушень становлять 80%.

Про це на прес-конференції повідомив керівник обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний, - пише газета «Місто».

Зловживання трапляються і на ринку адміністративних послуг, де їх, здавалося б, не повинно бути за визначенням. Адже йдеться про роботу структур влади. Тим не менше... Так, у міському відділі реєстрації актів цивільного стану (РАЦСі) Житомирського обласного управління юстиції вирішили одержувати додатковий прибуток на складанні заяви з державної реєстрації шлюбу. Цю послугу тут було оцінено в 31 грн., яку заклопотані весілляни, ясна річ, сплачували без жодних підозр щодо її законності. РАЦС у такий спосіб одержав більше 60 тис.грн., які, звісно, ніхто нікому не повертатиме.

Зловживання усунено тим, що на стенді зразків подання документів вивішено і зразок написання заяви, яку цілком самотужки може зробити кожна пересічна людина, заощадивши при цьому нікому не зайві гроші...

У районній лікарні Брусилова тариф з надання платних медичних послуг у кілька разів перевищував його економічну обґрунтованість. За проходження медичного огляду водії замість аргументованих 63,24 грн. платили по... 168,26 грн.

У Радомишлі запровадили обов'язковий «благодійний» внесок за... поховання іногородніх громадян...

Олександр Безсмертний повідомив, що з кінця минулого року діють нові штрафи стосовно порушників антимонопольного законодавства, які у 4 рази перевищують попередні розміри. Якщо дозволяє фінансова виручка порушника, то штраф тепер йому пред'являють у розмірі 68 тис.грн.

Житомир.info за матеріалами газети «Місто»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі