Місто

Завдяки пілотному проекту в КВЖРЕПі №8 вдалося знизити тарифи на утримання будинків, - запевняє влада Житомира

19 July 2012, 15:50

18 липня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради було визначено тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по КВЖРЕП №8.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської мерії.

До міської ради звернулося приватне підприємство «Чистота +» з пропозицією дозволити в одному з КВЖРЕПів, як пілотний проект, проводити прибирання сходових клітин у житлових будинках на умовах субпідрядного договору. Враховуючи позитивний досвід КВЖРЕП №8, було вирішено на його базі провести цей пілотний проект.

В результаті якісної роботи приватного підприємства з прибирання сходових клітин відбулося підвищення відсотка плати за надані послуги. Це звичайно вплинуло на складову тарифу. Плата за цю послугу раніше складала у діючому тарифі 31,8 коп. У разі залучення приватної обслуговуючої структури, яка працює на єдиному податку, у новому тарифі вона буде складати на 11% менше – 28 коп. У новому тарифі зменшується також на 4% складова з обслуговування прибудинкових територій внаслідок знесення 8 з 10 надвірних туалетів. Через зняття з балансу КВЖРЕПу 25 одноповерхових приватизованих будинків зменшилася плата послуги з вивезення та захоронення побутових відходів на 5,8 %. Разом з тим є збільшення у тарифі складових, пов’язаних з підвищенням мінімальної заробітної плати та ціни на електроенергію майже на 50%.

Загалом тариф на комунальні послуги у будинках без ліфтів зменшився з 1,82 коп. до 1,78 коп. у будинках з ліфтами з 2,16 коп. до 2,13 коп.

Під час обговорення цього питання начальник КВЖРЕПу №8 Сергій Кузмінський зазначив, що новий тариф середньозважений, навіть, відбулося розрахункове його зменшення. На його думку, позитивним є залучення субпідрядної організації з прибирання сходових клітин, нарікань на роботу якої немає.

Як повідомляв Житомир.инфо під час обговорення питання залучення приватної фірми з Коростеня для прибирання сходових клітин в житомирських будинках мер Житомира Володимир Дебой порадив депутату міськради Олександру Величко публікувати свої критичні зауваження не в Інтернеті, а в газетах, щоб можна було позиватись до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі