Спорт

Школярка з Житомирської області стала чемпіонкою України з тайського боксу

21 July 2012, 11:06

Спортсменка із Житомирської області стала чемпіонкою України з тайського боксу і планує взяти участь у чемпіонаті світу.

В Одесі відбувся чемпіонат України з тайського боксу Муей-тай серед юніорів та юнаків. У змаганнях брали участь 220 кращих спортсменів із 14 областей України і Молдови. 

Райцентр Малин Житомирської області на чемпіонаті представляли четверо вихованців міського клубу східних єдиноборств «Тріумф», очолюваного Олегом Михайленком.

У нелегких і безкомпромісних двобоях зі своїми суперницями упевнену перемогу здобула 16-річна малинчанка, учениця Малинського ЗНВК «Школа-ліцей №1 імені Ніни Сосніної» Анастасія Кулініч. Ця перемога дозволила дівчині увійти до складу Національної збірної команди України з тайського боксу Муей-тай.

Тренера і президента клубу Олег Михайленко повідомив Житомир.info, що дівчина планує у вересні нинішнього року брати участь у чемпіонаті світу, яки проходитиме у Санкт-Петербурзі (Росія).

Ровесниця Анастасії, учениця малинської ЗОШ №3 Іванна Толстова у ваговій категорії 48 кг завоювала третє місце. Бронзову медаль у ваговій категорії 36 кілограмів виборов учень дев’ятого класу ЗОШ №4 Максим Іванов. А одинадцятикласник ЗОШ №3 Артем Лукаш поступився у чвертьфіналі своєму ровеснику із Одеси.   

У підсумку чемпіонату перше загальнокомандне місце завоювали тайбоксери із Одеської області, друге місце розділили команди Дніпропетровської та Полтавської областей, третю сходинку п’єдесталу вибороли донеччани та харків’яни. 

Зараз малинчанка Анастасія Кулініч шукає спонсорів для участі у чемпіонаті світу з тайського боксу.

Чемпіонка України Анастасія Кулініч

Вихованці малинського клубу «Тріумф» зі своїми тренерами

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі