Новини компаній

З історії Вінниці

23 July 2012, 11:34

 Вінниця є одним із мальовничих міст України. Сьогодні ми досить часто чуємо новини Вінниці, у яких розповідають про досягнення міста. Це говорить про те, що Вінниця живе своїм життям та активно розвивається. Нещодавно у Вінниці було збудовано один із найбільших співучих фонтанів у Європі, що привернуло ще більше туристів до Вінниці. Історики стверджують, що на рівень розвитку міста та успішне продовження цього процесу безпосередній вплив мають історичні події. Пропоную Вам прогулянку у минуле, щоб дізнатися як заснували місто Вінниця, та які етапи розвитку воно пройшло.

Сучасна територія Вінниччини заселена людиною ще з давніх часів. Під час розкопок археологи змогли знайти різні знаряддя праці, які датуються епохою неоліту. Також було знайдено поховання бронзового століття. Знахідки вказують й на те, що на цих територіях проживали ранньослов’янські поселення, які відносять до черняхівської культури. З часом на території оселилися племена, які входили до племен Київської Русі, а також представники Галицько-Волинського князівства. Поселенню племен на даних територіях сприяли природні умови. Зима була м’якою, літо жарким, але не посушливим. Наземні та підземні річки забезпечували поселення водою, а навколишні ліси захищали. Це дало можливість жити та розвиватися у цих краях людині, яка прийшла сюди ще за епохи палеоліту. Більше п’ятдесяти городищ вдалося знайти археологам на Вінниччині. Вінниця новини про історичні знахідки постійно оновлює, оскільки археологи продовжують роботи, а історики й досі вивчають терени Вінниці.

X-XI століття (ці часи називають літописними) знаменне тим, що панувала на землях сучасної Вінниччини князь Олег. Він стягував данину з місцевих жителів. З часом ці території приєдналися до Київської Русі. Коли Київська Русь проходила період феодальної роздробленості, землі Вінниччини дісталися Галицько-Волинському князівству. За часом у наслідок битви на річці Синюсі сучасні території Вінниччини стали належати Литовському князівству. У Вінниці було зведено замок як захист від набігів, що і стало основою для розвитку сучасного міста Вінниця. Була Вінниччина й у складі Речі Посполитої. Як бачимо, багато народностей панувало у цій місцевості. Мабуть це й стало основною дружного народу, що зараз живе у цій місцині. Вінничан й справді можна назвати одним із самих гостинних та дружелюбних людей. Вони радо приймають гостей та з гордістю розповідають про своє місто!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі