Суспільство

Житомирський губернатор та голова облради висловили співчуття рідним і близьким Богдана Ступки

23 July 2012, 16:38

Губернатор Житомирської області Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський висловили глибоке співчуття рідним і близьким, а також усім шанувальникам яскравого таланту видатного актора, художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, лауреата Шевченківської премії, Героя України Богдана Сильвестровича Ступки.

Про це Житомир.info повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

«Богдан Ступка володів блискучим талантом, незвичайною працьовитістю, прагненням до досконалості, яка проявлялась у здатності органічно вписуватися у багатогранні художні світи багатьох найвідоміших режисерів сучасності, що допомогло йому здобути велику популярність не тільки в Україні, а й у світі.

Створені геніальним актором образи Івана Брюховецького («Чорна рада»), Івана Мазепи («Молитва за гетьмана Мазепу»), Богдана Хмельницького («Вогнем і мечем»), Чингісхана («Таємниця Чингісхана»), Олександра Керенського («Червоні дзвони»), Бориса Годунова («Кремлівські таємниці»), Остапа Вишні («Із житія Остапа Вишні»), Тараса Бульби в однойменному фільмі Володимира Бортка назавжди залишаться у пам'яті численних шанувальників його таланту»,- йдеться у співчутті керівників області.

«Світла пам'ять про нього житиме у наших серцях»,- наголосили губернатор Сергій Рижук та голова облради Йосип Запаловський.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 22 липня на 71-му році життя в столичній лікарні «Феофанія» помер відомий актор Богдан Ступка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі