Культура

Житомирський дитячий хор "Струмочок" привіз із міжнародного конкурсу три гран-прі

24 July 2012, 16:58

9-16 липня 2012 року колектив хорової студії «Струмочок» Житомирського Центру творчості дітей і молоді брав участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі хорового та вокального мистецтва «Cantus», що проходив у Болгарії.

Про це повідомляє офіційний сайт Житоирської міської ради.

Як зазначила керівник студії Олена Ващишина, житомирський колектив був найбільшим за кількістю серед учасників – 46 учасників старшого хору, і достойно представив Україну на міжнародному конкурсі.

Ващишина зауважила, що такі поїздки необхідні для дітей: «Під час фестивалів, конкурсів вони реалізовують себе як творчі особистості – це є своєрідним підсумком їх наполегливої тяжкої праці за весь рік. Також важливий і виховний момент подорожей: стереотипна поведінка дітей у сім'ї змінюється на життя «за законом колективу». І найголовніше, звичайно, це оздоровлення та розвиток молоді: тепла морська вода та купання, екскурсії, свята, конкурси, танці у супроводі аніматорів та знайомство із культурою інших народів».

Також Олена Ващишина подякувала мамам, які їздили у Болгарію та допомагали керівникам хору впоратися з такою кількістю дітей. А найщиріші слова подяки керівники «Струмочку» адресували медичному працівнику Наталі Пугач, яка вже не один рік супроводжує хор у всіх поїздках і слідкує за здоров'ям юних артистів.

Керівник старшого хору Олена Маліновська зазначила, що житомирський хор представляв свою творчість поряд із колективами з Росії, Якутії, Болгарії та України. Компетентне журі відзначило високий рівень виконання, професіоналізм дитячого колективу «Струмочок», окрім цього всі учасники конкурсу були приємно вражені виконанням українськими артистами болгарської пісні.

Запис одного із виступів хору на фестивалі

«Окрім конкурсної програми, колектив давав концерти. Так один концерт духовної музики ми ставили у церкві Пресвятої Богородиці в місті Каварна. На заключному концерті житомирський «Струмочок» виконав болгарську пісню та українську народну пісню «Розпрягайте хлопці коней», - зазначила керівник.

Загалом учасники хору отримали 3 нагороди: гран-прі конкурсу колективу «Струмочок», нагорода у вокальній номінації – дуету Олександра Ковальчука та Богдана Сарнавського, грамота та медаль у вокальній номінації Наташі Кулик та Діані Квятковській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі