Суспільство

В Житомирській колонії засуджені грають в шахи на рівні другого розряду, - триразовий чемпіон області

24 July 2012, 17:59

 

В Житомирській колонії засуджені грають в шахи на рівні другого розряду, - триразовий чемпіон області 

На Житомирщині засуджені стали до шахового бою з триразовим чемпіоном області, - розповідають журналісти «Надзвичайних новин». 

Мешканці Житомирської виправної колонії заключного етапу з шахів чекали з нетерпінням. Особливо 10 щасливців, які в чесній боротьбі здобули право називатися кращими гравцями серед засуджених.

«Перший етап – засуджені змагалися між собою, другий – між собою змагалися кращі по відділеннях. Тепер кращі з кращих установи вийшли на третій етап і мають змогу помірятись силами з чемпіоном Житомирської області. Тим більше, що він чемпіон триразовий і чемпіон діючий на тепер», - зазначив заступник начальника управління пенітенціарної служби Житомирської області Анатолій Бобриньов.

Богдан Веремій змагався із засудженими в режимі одночасної гри. Чемпіон зізнався, що не думав, що ув’язнені так добре грають в шахи.

«Суперники насправді сильніші, ніж я думав. Особливо на першій дошці мені довелося досить добре попрацювати, щоб виграти. Єдине, що можу сказати, тут зібраний досить не поганий контингент десь рівня другого розряду. Я з радістю можу говорити, що шахісти є всюди», - розповів триразовий чемпіон області Богдан Веремій.

Один з ув’язнених, Ігор Врублевський, був за крок до перемоги, але взяти гору над чемпіоном так і не зміг – забракло майстерності.

Ставлення до шахів у колонії особливе. Ув’язненні кажуть, що для них це не просто гра, а, перш за все, тренування пам’яті, інтелекту та креативу.

«Коли засуджений залучається до таких заходів, коли він бачить, що крім їхньої загальноприйнятої романтики «вкрав – випив – в тюрму» є ще багато різноманітного й корисного – це зовсім інша справа», - зазначив Анатолій Бобриньов. 

Житомир.info за матеріалами «Надзвичайних новин»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі