Політика

Житомирські організації вимагають визнати нардепа Журавського «ворогом преси №1»

26 July 2012, 09:20

25 липня громадські організації «Спілка молодих журналістів Житомирщини» та Житомирська філія Комітету виборців України звернулась до Незалежної медіа профспілки України та Інститут масової інформації з проханням дати перше місце в щорічному рейтингу «Вороги преси -2012» депутату Верховної Ради Віталію Журавському.

Номінацію пропонується дати Віталію Журавському за внесення законопроекту, який пропонує посилити кримінальну відповідальність за образи та наклеп.

«Цей законопроект спрямований ні на що інше як на придушення вільної журналісти через залякування. Всім відомо, що з рівнем правосуддя в країні ця норма стане ні чим іншим як розправою над пресою», - йдеться у звернені.

У коментарі Житомир.info представники філії КВУ зазначили, що депутатам, які хочуть посилення відповідальності, треба починати з себе: «Якщо чесному депутату Журавському є чого боятись, нехай не вплутує у власні страхи всю державу».

В пояснювальній  записці до законопроекту Журавський зазначає, що Дума Росії суттєво підвищила відповідальність за «наклеп». Разом з голосуванням за «мовний» законопроект стає незрозумілим, інтереси якої держави захищає депутат Журавський.

«Нам соромно, що ця людина – наш земляк! Сподіваємось, що така ініціатива депутата отримає належну оцінку серед вільних засобів масової інформації», - наполягають громадські організації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі