Новини компаній

Визначні місця Вінниччини

26 July 2012, 11:14

 Вінниця є одним із тих міст України, куди варто хоча б один раз поїхати. Щоб розпалити у Вас бажання на поїздку, пропоную Вам подорож визначними містами Вінниччини. Розповісти словами – це одне, але побачити це своїми очима, відчути – це зовсім інше. Що ж, почнемо нашу подорож!

Для початку пропоную заглянути до музею академіка Д.І. Заболотного, що знаходиться у с. Заболотне Вінницької області. У свій час новини Вінниці часто говорили про академіка та його праці. Сьогодні ж нам у спадок лишився музей, який було створено у 1930 році. Садиба, що має територію 1,25 га, де стояв будинок академіка. За своє життя Д. Заболотному вдалося стати відомим мікробіологом, він займав посаду президента Всеукраїнської АН. На території цієї садиби й похоронили Д. Заболотного. У музеї знаходиться приблизно 2 000 предметів, основна частина яких належала академіку, в т.ч. його власна бібліотека. Щороку велика кількість туристів приїздить, щоб побувати у музеї.  
 
Ще одним визначним місцем Вінниці є Музей історії авіації та космонавтики, що знаходиться у смт Вороновиця Вінницького району. Сповістила Вінниця новини про відкриття цього музею відносно недавно – у 1971 році. Розмістили експозицію у палаці, який був збудований у 17 для магната М. Грохольського. У 1869 році маєток перейшов до капітана Миколи Можайського. У наслідок трагічної загибелі капітана, маєток переходить під керівництво його брата – Олександра Можайського, який мав звання капітана І рангу. Серед його заслуг слід відзначити великий влад у розвиток проектування повітряно-плавального снаряду. У 1971 році маєток став музеєм, та залишається ним досі. Через рік після відкриття музей отримав статус Народного музею, у у 1989 році – Державний. На сьогоднішній день експозиція даного музею є однією із най унікальніших в Україні. Виставковий зал демонструє розвиток літальної техніки України. Екскурсоводи розповідають історію зародження та розвитку авіації на теренах України, у розповіді звучать всесвітньо відомі імена. Кожному, хто так чи інакше цікавиться літаками та літальними апаратами, обов’язково потрібно відвідати музей. 
 
Ще одним цікавим місцем Вінниччини є Свято-Усікновенський скельний чоловічий монастир XI століття. Він знаходиться у с. Лядова Вінницької області. Слід відзначити, що дана місцевість є природно-унікальним об’єктом Середнього Придністров’я. Багато хто приїжджає, щоб полюбуватися унікальним природнім рельєфом. Є думка, що саме ці красоти спонукали архітектора збудувати тут монастир. Монастир є діючим й до нині, але також існує як музей. 
Пізнавайте рідну державу, кожне місто якої унікальне! 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі