Політика

Брати Капранови у Житомирі скаржились на ЗМІ та запрошували побити «депутата»

5 September 2012, 14:17

5 вересня в Житомирі відбулася зустріч з представниками першої п’ятірки виборчого списку партії «Українська платформа «Собор» письменниками братами Віталієм та Дмитром Капрановими, екс-міністром закордонних справ Володимиром Огризко, заслуженими артистками України сестрами Галиною та Лесею Тельнюк. Учасники прес-конференції на початку зустрічі одразу відзначили, що лідер цієї політичної сили Павло Жебрівський - єдиний із політиків, який повністю віддав виборчий список і механізм його формування в руки громадськості – суспільних діячів, професорів, митців.

На прес-конференції брати Капранови розповіли про причини, через які вони вирішили балотуватися до Верховної Ради, та про журналістський бойкот громадських діячів у передвиборчий період.

«Ми не збиралися йти в політику. Якби нас запитали рік тому, то ми чесно сказали б «ні», але політика прийшла до нас сама»,- сказав Віталій Капранов.

Серед причин вони назвали податковий кодекс, мовний закон та пенсійну реформу, які були прийняті Верховною Радою.

Також на зустрічі Капранови розповіли, що як тільки вони стали кандидатами до Верховної Ради, то ЗМІ почали їх ігнорувати, мотивуючи це тим, що вони не можуть надавати перевагу тій чи іншій політичній силі.

На прес-конференції брати розповіли, що планують провести акцію «побиття депутата», якого вони привезли до Житомира в багажнику. Акція розпочнеться о 17 годині біля книжкового магазину «Світ книги», і під час неї кожен бажаючий зможе дати кийків фігурі депутата. Капранови кажуть, що за козацькими звичаями так карали тих, хто розкрадав кошти з бюджету, який тоді називався військовою скарбницею.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі