Політика

Володимир Кропивницький подарував Покровській церкві у Житомирі ікону

15 October 2012, 16:24

 На свято Покрови Божої Матері – престольне для Покровської церкви (розташованої на Крошні в Житомирі) Володимир Кропивницький, кандидат в народні депутати по 67 виборчому округу, подарував копію Почаївської ікони Божої Матері.

На Покрову у церкву на Крошні зібрались сотні віруючих. Людей було стільки, що приміщення церкви не вистачало. На престольне свято до громади Покровської церкви завітав владика Никодим, який очолив Божественну літургію. Наприкінці святкової служби церква отримала подарунок. Кандидат в народні депутати Володимир Кропивницький подарував копію Почаївської ікони Божої Матері. Спеціально для житомирського храму Володимир Миколайович привіз її з Почаєва. Ікону написали у Почаївській лаврі та, після виготовлення, прикладали до оригінального списку.

Почаївська ікона Божої Матері – одна з найбільш шанованих в нашому краї та у всьому православному світі. Вона розміщується над царськими воротами у Почаївському храмі. Люди постійно йдуть до неї за благословенням та зціленням. В більшості храмів є копія  цієї ікони. В Покровському храмі на Крошні такого образу – Почаївської ікони до цього дня не було. Саме тому, Володимир Кропивницький, як людина віруюча, скористався нагодою привезти святиню до житомирського храму.

Із рук Володимира Кропивницького ікона була передана владиці Никодиму. Він подякував за безцінний духовний подарунок та поблагословив всіх присутніх та Володимира Миколайовича новою іконою Покровської церкви.

Володимир Кропивницький не вперше допомагає храмам області. За його сприяння було побудовано дві церкви, а декілька тижнів тому він отримав орден від митрополита Володимира за допомогу у реставрації Києво-Печерської лаври. Декілька років тому, Володимир Кропивницький також був удостоєний нагороди митрополита Володимира.

Прес-служба кандидата в народні депутати Володимира Кропивницького

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі