Україна

Яценюк любить технічні цяцьки, а Різдво гулятиме в Канаді

6 January 2008, 16:08
Грудень місяць для наймолодшого спікера Верховної Ради був напруженим. Однак це - зайвий привід чудово відпочити і розслабитися на новорічно-різдвяні свята.

Причому святкувати прихід нового 2008-го року родина Яценюків планувала не в Україні.

"У Канаді. Всією сім'єю, "всім колгоспом" летимо. Там велика українська діаспора, ми їдемо аж туди, куди перші українці прибули, - в Альберту. Прем'єр цієї провінції - теж українець, його прізвище, до речі, Стельмах (голосно сміється). І Святий вечір, і Різдво там проведемо", - розповів заздалегідь про свої плани Арсеній в інтерв‘ю "Україні молодій".

До речі, на питання, чи не на державні гроші спікер у таку далеку подорож зібрався, він відповів:

"Е ні, це приватна поїздка. У мене, слава Богу, декларація (про доходи) така, що це не проблема. А чартерами я навіть по роботі не літаю - хіба що туди, куди рейсовим літаком добратися неможливо".

На Новий рік і Різдво Яценюк "всім колгоспом" полетів до діаспори 

І взагалі, Яценюк "понтів" не любить - на роботу без мигалок їздить.

"Без. І в "корках" не застрягаю, бо о сьомій ранку, коли я їду на роботу, їх ще й близько нема. Добираюся за 25 хвилин. А з кортежем - один раз навмисне спробував - за 18. І заради цих семи хвилин різниці треба перекривати все місто?" - каже він.

Також Яценюк зізнався, що його "дуже злостить" постійна необхідність усюди ходити з охоронцями.

"Я, ще будучи міністром, мріяв цього збутися, але нічого не вдієш - так записано в законі (про державну охорону). Утім, вони знають, що мене дратують, тому намагаються не потрапляти на очі", - розповів Арсеній Петрович.

Новий спікер катається без мигалок, а державна охорона намагається не портрапляти йому на очі

Яценюк обожнює свій напружений графік роботи. "Для мене головне - не розслаблятися. Працювати 24 години на добу - це драйв. А щойно розслаблюся - відчуваю, як по мені починає повзти лінь. Вона, падлюка, живе в кожному з нас, тому головне - не дозволити їй тебе захопити", - каже він.

При цьому дружина, за словами спікера, на його часту відсутність вдома не нарікає.

"Ні, сім'я у мене - в автономному плаванні (сміється). Діти ростуть, дружина ними займається, батьки приїжджають - все нормально".

"Та ми й у кінотеатри ходимо! От якраз два тижні тому з малою ходили, з Христиною. Не пам'ятаю, як називається, - дитячий фільм, хороший", - додає Арсеній.

Однак на продовження радянського кінобестселлеру "Іронії долі" Яценюк не пішов принципово:

"Ні, я спеціально на неї не пішов. Не хочу розчаровуватися. Бо це, на мій погляд, як копія, яка завжди на порядок гірша й дешевша за оригінал. І дивитися нема чого - краще ще раз переглянути оригінал".

Як виявилось, Арсеній Петрович не лише у кінотеатри встигає ходити, а й у спортивні зали. Однак якщо Сергій Тігіпко, за словами Яценюка, щодня о дванадцятій ішов "качатися" у спортзал в Нацбанку, спікера у спорті тягне до простих людей.

Сім'я у Яценюка - "в автономному плаванні"

"Ну я ще й на спорт двічі на тиждень ходжу. Залізо тягаю... пізно увечері. У звичайний зал на Лівому березі, разом з іншими людьми займаюся. Треба тримати себе у фізичній формі", - ділиться він.

На роботі ж, у своєму кабінеті, за словами Арсенія Петровича, новий голова ВР нічого не змінює.

Щодо "нічого", то, як з'ясувалося, це не зовсім так. На невеличкому столику під стіною стоїть портрет Віктора Ющенка зі свічкою в руках, поруч - велика українська лялька в народному стилі.

"Справді, і портрет, і цю бабу, тобто українку, я приніс", - визнає Яценюк. Окрім того, разом з новим хазяїном у кабінеті з‘явилися великий дерев'яний хрест на стіні, велика картина та багато ікон, на вигляд старовинних.

На робоче місце Арсеній Петрович притяг бабу

"Ікони, мабуть, при мені тут з'явилися вперше... І ще телевізор я притягнув. А все інше тут - старе", - підсумовує він. Телевізор, до речі, величезний, плазмовий, понад метр по діагоналі.

Як розповідала раніше помічниця спікера Світлана Войцеховська, вочевидь саме по цьому телевізору Арсеній "дивиться музичні канали".

Та й взагалі, як повідав по телебаченню перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, Арсеній Яценюк - "дуже непосидючий. А будь-яка нова технічна цяцька - чи це н6овий ноутбук, чи мобільний телефон - це для нього краще за все".

Фото Михайла Марківа, УНІАНа, Петра Задорожного

http://tabloid.pravda.com.ua/

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі