Культура

У Червоноармійську на Житомирщині відкрито картинну галерею

14 February 2007, 10:30

13 лютого в смт. Червоноармійськ, у приміщенні районного будинку культури відкрито картинну галерею „Пулинські барви”, яка представляє більше сотні художніх полотен (образотворче мистецтво, графіка, гобелен) відомих художників – уродженців селища.

Як повідомила прес-служба ОДА, у відкритті галереї взяли участь голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко, депутати обласної ради, а також відомі українські митці, які народилися в Червоноармійському районі. Серед них один із засновників галереї – художник Володимир Дзюбенко, який тривалий час жив та творив у Харкові.

Кошти для завершення реконструкції районного будинку культури було виділено з місцевого та обласного бюджетів за сприяння обласної ради та облдержадміністрації.

У відреставрованих кімнатах також розміститься художній відділ районної дитячої школи мистецтв, в якому займаються 24 юні художники, та два нові відділи – вокальний і хореографічний. Крім того, заплановано відкриття дитячої фотостудії, гуртка художньої вишивки та естрадного відділу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі