Події

Житомирянин звернувся до прокуратури через побиття міліціонерами під час обшуку в квартирі

1 March 2013, 12:11

Житомирські правоохоронці підмочили собі репутацію. Житель Житомира звинуватив міліціонерів, що під час обшуку вони вкрали у нього майже 1,5 тис. доларів, цінні речі, а самі побили аж до гіпсу. Натомість міліціонери демонструють відео, на якому чоловік навіть не кульгаючи залишає відділок. Чия версія правдива, наразі з’ясовує прокуратура. Спробували з’ясувати і журналісти ТСН.

Знімальну групу ТСН Іван Верезумський зустрічає у ліжку із гіпсом. Каже, це наслідки обшуку міліціонерами його помешкання. Люди, що назвалися правоохоронцями, прийшли на світанку.

«Грюкали так, що падала штукатурка. Так як у мене мала дитина, яка злякалася і плакала у цей момент, я вирішив відчинити двері. В цей час чоловік шість збивають мене з ніг, починають бити в тамбурі одягають наручники за спиною», - розповів потерпілий Іван Верезумський.

Його дружина стверджує, що крізь шпарину в дверях бачила як її лежачого чоловіка б’ють невідомі чоловіки, але не знала, як діяти.

Верезумські кажуть, що люди у цивільному обнишпори усю квартиру. Що шукають – не говорили. Після обшуку, запевняє подружжя, із квартири зникли 1,5 тисячі доларів, годинники, банківські картки та травматичний пістолет, на який у чоловіка був дозвіл. Адвоката, якому одразу подзвонив чоловік, правоохоронці до квартири не впустили.

Івана Верезумського забрали до відділку та відпустили лише за три години під тиском адвокатів. Ті відразу відвезли його до лікарні. Там за довідками у нього виявили струс мозку, вибите коліно та забиття грудини.

«Приїхала я о пів на шосту, тобто у цей час будь-які слідчі дії заборонені законом. Безпідставно нанесли тілесні ушкодження, безпідставно забрали речі з квартири», - розповіла адвокат потерпілого Олеся Гордієвич.

У міліції ж запевняють, що обшук проводили законно, у межах кримінального провадження за статтями грабіж та розбій, хто у цій справі Верезумський – свідок чи підозрюваний – у міліції не кажуть.

«Обшук проводився в рамках слідчих дій. Обшук проводився за ухвалою суду, за погодженням з прокуратурою», - повідомила керівник центру громадських зв’язків УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко і додала, що Івана Верезумського ні під час обшуку, ні у відділку не били. Правоохоронці демонструють відео з камер відео спостереження, на якому той виходить після допиту, навіть, не шкутильгаючи.

Тепер це відео переглядають і у прокуратурі. Туди на міліціонерів поскаржився чоловік. Слідчі тепер мають визначити, били чи не били чоловіка правоохоронці.

 

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі