Місто

Глибина житомирських кар'єрів - до 100 метрів, купатися там небезпечно,- рятувальники

13 May 2013, 15:14

Хоча до офіційного початку купального сезону ще більше двох тижнів, житомиряни вже активно купаються у місцевих водоймах. Житомирські рятувальники закликають городян бути обережними під час відпочинку на воді, а начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Микола Дідківський радить житомирянам утриматися від купання у місцевих кар'єрах.

"Взагалі-то купатися можна у будь-якому місці, але, відпочиваючи на воді, люди повинні бути обережними і проявляти організованість: один купається, інший - спостерігає з берега. Однак я б категорично не радив би купатися на кар'єрах - Соколовському, Богунському. Глибина там сягає до 100 метрів, відповідно, вода не прогрівається як слід, що підвищує ризик переохолодження, купання в такій воді може провокувати приступи серцево-судинних захворювань, як наслідок - паніка і можлива гибель людей", - розповів Микола Дідківський.

Він також зазначив, що офіційно купальний сезон у Житомирі розпочнеться 1 червня. Купатися начальник управління з надзвичайних ситуацій радить на корбутівських пляжах.

"У Житомирі два офіційних місця для купання - це дитячий та дорослий пляжі на річці Тетерів у Гідропарку. Ці пляжі обладнані за усіма правилами. Там є рятувальний пост, "грибки", кабінки для переодягання, на пляжах працюють рятувальники, лікар. Окрім того, там відпочивальники можуть почути по гучномовному зв'язку нагадування правил безпечної поведінки на воді, оголошення про температуру повітря і води тощо. Зараз температура води вже сягнула 20 градусів і, хоча сезон розпочинається 1 червня, городяни вже активно купаються. Тому, не чекаючи літа, на пляжах уже працюють рятувальники та лікар", - поінформував Дідківський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі